Vålerenga - Gent 2-0 (2-4 sammenlagt)
Rosenborg - Hafnarfjordur 4-1 (6-1 sammenlagt)
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
13 TIMER SIDEN
Torsdag er en stor dag for Vålerengas Idrettsforening. 108 år har gått siden hovedstadsklubben ble stiftet, den 29. juli 1913, og Bohemene fra Oslos østkant har i over hundre år opplevd både høye topper og lave bunner.
Europa-spill har vært en stor del av Vålerengas lange historie, der høydepunktene har kommet på rekke og rad. De siste tjue årene har ikke VIF altfor mange europeiske kamper å vise til, men på slutten av nittitallet sjokkerte hovedstadslaget et helt kontinent da Drillos mannskap i 1998 avanserte til kvartfinalen i Cupvinnercupen i det som senere har blitt hetende «Mirakelet i Istanbul».
I mars 1999 var Chelsea motstander i kvartfinalen, men det bli intet nytt mirakel mot de engelske gigantene. Chelsea vant de to kampene 3-0 og 3-2.

Sjokkerte Gent

Drøye 22 år etter Chelsea-kampen er Vålerenga på ny i europacupspill, men denne gangen i den litt mildere europeiske turneringen Conference League.
Dag-Eilev Fagermos mannskap fikk muligens det tøffeste laget i den andre kvalifiseringsrunden, da det ble klart at VIF skulle opp mot belgiske Gent. I den første kampen endte det med et brutalt 4-0-tap på belgisk jord, og det var ventet at Gent skulle fortsette i samme spor i returkampen i Oslo.
Tidligere Stabæk-spiller Andreas Hanche-Olsen var med fra start for Gent, som fikk det tøft fra første stund på Intility. Vålerenga dundret ut av startblokkene, og fikk lønn for strevet allerede ettet ti minutter spilt. De kongeblå fra Oslo forsvarte seg godt, og sjokkerte gjestene fra Belgia.
VIF holdt stand gjennom kampen, og ti minutter før slutt ble det virkelig fyr i teltet da Ivan Näsberg steg til værs og doblet ledelsen for hjemmelaget.
Det ble derimot ingen flere scoringer, men Dag-Eilev Fagermo og resten av Vålerenga-mannskapet kan gå med hevet hode fra bursdagsfeiringen på Intility.

Raste mot egne supportere etter kampen: – De kommer med så mye piss

Rosenborg videre

Rosenborg var også i aksjon i Conference League torsdag. Trønderne ledet 2-0 etter det første oppgjøret mot Hafnarfjordur på Island, så Hareide hadde et godt utgangspunkt inn mot returkampen på Lerkendal.
Og Rosenborg leverte varene om ventet.
Etter en målløs 1. omgang, skrudde RBK på turboen og satt først inn 1-0 ved Dino Islamovic, før Stefano Vecchia doblet for trønderne. Det hjalp lite at Gudmann Thorisson reduserte for islendingene, før med to mål av Emil Konradsen Ceide senere i omgangen, ble det en komfortabel Europa-dag for Rosenborg.
Nå venter slovenske Domzale i den tredje kvalifseringsrunden.
Også Bodø/Glimt var i aksjon i Europa torsdag. Les alt om kampen mot Valur her.
PS: Molde avslutter Europa-dagen for de norske lagene. De er på plass i Sveits for å forsvare 3-0-seieren fra første møte. Den kampen spilles fra klokken 20:30.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nøkkelspillere tilbake i trening for Vålerenga: – Kan være avgjørende
20 TIMER SIDEN