• Kan VIF-gutta følge opp bragden i kveld? Se Vålerenga-Brann fra kl. 20.00 på discovery+
Dermed brast Sandvikens drøm om en dobbelttriumf. Bergenserne styrer mot gullet i Toppserien, men fikk det ikke til å klaffe i cupfinalen. Der framsto de nervøse og til tider svært rufsete.
Marie Dølvik Markussen og Dejana Stefanovic scoret VIFs mål før pause, mens Marit Bratberg Lund reduserte på et frispark tidlig i 2. omgang. Spenningen levde kampen ut, og i sluttminuttene fikk Sandviken en klar straffe etter en klønete takling fra Rikke Marie Madsen.
Eliteserien
Stortalentet skal på nytt opphold i gigantklubb: – Det har vi ingenting imot
2 TIMER SIDEN
Forsøket fra krittmerket satte Lund langt til side for mål. Før straffen hadde Sandviken slitt med å ha et vedvarende press i utligningsjakten. Da det først kom på tampen, var det for sent.
Vålerenga vant i fjor både serie og cup for første gang. I år har de blåkledde trøblet mer og står i fare for å havne utenfor medaljeplassene i ligaen. Søndag kunne klubben feire nok en NM-tittel.
– Dette er vår by, og cupen er vår. Vi fikk vår revansj etter å ha vært uheldige denne sesongen. I denne kampen viste vi hvor gode vi er, sa målscorer Stefanovic til NRK.

Tamme favoritter

Rett fra start var det urovekkende tegn for Sandviken. Slurvete spill ga tidlig Vålerenga to svære målsjanser, og på den tredje straffet det seg. Etter et snaut kvarter scoret Markussen følsomt alene med målvakten Aurora Mikalsen.
Det gjorde hun etter at Sandviken ble brutt på egen banehalvdel. I forkant av ledermålet slo Synne Jensen en smart pasning til Markussen, som fikk nettkjenning også i fjorårets finaleseier mot LSK Kvinner.
Sandviken slet ikke bare defensivt på Ullevaal-gresset. Bergenserne var i tillegg uvanlig tamme i angrep, og Ingrid Marie Spords tverrliggertreff etter en halvtime var deres eneste farlige sjanse i første omgang.
Like før pause doblet Vålerenga til 2-0. På et frispark sendte Stefanovic en ikke altfor hard markkryper i nettet. Mikalsen tok et juksesteg feil vei og rakk ikke bort i tide.

Nerver

Kong Harald og resten av Ullevaal-publikummet fikk nok en frisparkscoring fem minutter etter hvilen. Lund duppet inn 1-2-reduseringen.
Sandviken fortsatte å kløne det til også i 2. omgang. Svakt forsvarsspill ga Jensen muligheten til å skyte ballen i tverrliggeren etter en time.
Vålerenga så ut til å ha god kontroll, men mot slutten slo nervene inn. Først laget Madsen et helt unødvendig straffespark, og noen minutter senere holdt keeper Hannah Seabert på å fomle ballen i eget nett. Amerikaneren glapp lærkula og rakk så vidt å kaste seg over den i tide.
Om en uke kan Sandviken revansjere søndagens nedtur. Laget vil med seier mot tabelljumbo Klepp være sikret status som seriemestere.
(©NTB)
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
21 TIMER SIDEN