Det bekrefter Vålerenga på sine hjemmesider fredag kveld.
Ibrahim kommer fra Viking, og har skrevet under på en toårsavtale med klubben. Der gjenforenes han med Deila, som han også hadde som trener da han ble leid ut fra Manchester City i 2012. Sammen vant de seriegull i 2013.
– Abdi er en spiller jeg kjenner godt som har masse erfaring, god fysikk og er teknisk meget sterk. Han har egenskaper vi mistet i Sander Berge og kan bekle alle posisjoner på midten. I tillegg er han en lokal gutt, sier Deila til klubbens nettside.
Eliteserien
En tredel av landslagstroppen har spilt i Molde: – Spillerne går en god skole
3 TIMER SIDEN
Berntsen kommer fra Djurgården, hvor han har vært de siste to årene. 23-åringen har tidligere spilt for Rosenborg, etter først å ha kommet opp gjennom Bodø/Glimts ungdomssystem.
– Vi er veldig fornøyd med å få Daniel til Vålerenga. Han er en spiller jeg har sett på i mange år som har flotte ferdigheter og et stort utviklingspotensial. Med offensive kvaliteter og et kreativt hode kan han bekle flere posisjoner på banen og er ganske lik vår egen Ghayas Zahid, sier Deila.
Det var VG som først meldte at duoen var på vei til Vålerenga.
Vålerena tar imot nettopp Viking til Eliteserie-start på Ullevaal stadion mandag. Oppgjøret ser du direkte på MAX og Eurosport Player fra kl. 18.30.
Fotball
Overrasket over sin nye klubb: – Over all forventning
14 TIMER SIDEN
Norgesmesterskapet
Ekspertene om mulig cup-skroting: – Blødningen må stoppes snarest
15 TIMER SIDEN