– Det har ikke slått oss som en mulighet en gang. Vi har sett fram til VM i flere år nå, og i sommer vi vil fortsette å spille for landet vårt på den største scenen, sier Morgan til ABC.
På kvinnedagen 8. mars ble det kjent at USAs kvinnelige landslagsspillere hadde stevnet sitt eget forbund. De føler seg utsatt for diskriminering så lenge de får mindre lønn og dårligere vilkår enn sine mannlige kolleger.
Søksmålet, som er skrevet under av 28 landslagsspillere, ble levert til en føderal domstol i Los Angeles kun tre måneder før amerikanerne reiser til VM i Frankrike som tittelforsvarer.
Eliteserien
Tror nesten ikke sine egne øyne når de ser Brann-keeperens tabbe
6 MINUTTER SIDEN
USAs kvinnelandslag har vunnet OL fire ganger (senest i 2012), mens det er blitt tre triumfer i VM. Da de ble verdensmestere i 2015, var det den mest sette fotballkampen i amerikansk TV-historie.
Rapinoe er sikker på at landslagsspillerne vil vinne fram mot eget forbund.
– Vi vet i hjertene våre, og med alle faktaopplysningene vi har, at vi er på rett side i denne saken. Jeg tror ingen kan argumentere mot at det er ulikheter i verden, eller at det er et gap i lønningene, sier hun også legger til:
– Det store bildet handler om å gi klar melding til alle kvinner om at du bør kjempe for noe du tror på og aldri gi opp.
Fotball-VM for kvinner starter 7. juni. Norge er kvalifisert og møter Nigeria, Frankrike og Sør-Korea i gruppespillet.
(©NTB)
Har du sett denne?
Eliteserien
Etterlyser rødt kort: – Utsetter motspiller for fare i aller høyeste grad
30 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Segberg med klar tale før kamp – tok saken i egne hender
EN TIME SIDEN