Det er et drøyt år siden Vadim Demidov forlot Brann, for å reise over dammen og prøve seg i Major Soccer League. Han skrev under en kontrakt på to år, med et års opsjon, med den da nyoppstrartede klubben Minnesota United. I Minnesota har han fått tre opptredener på det året han har vært der, det var de tre første kampene i fjorårets sesong. Disse kampene var også de største tapene laget har gått på. Etter dette har han ikke nærmet seg spilletid.
Demidov ble refset av amerikanske fotballjournalister og fans, og ble kalt den verste spilleren de hadde sett i den amerikanske ligaen.
Ifølge avisen Star Tribune skal klubben nå ha betalt 550 000 dollar for å frigjøre Demidov fra kontrakten, noe som tilsvarer over 4,5 millioner norske kroner. Overgangsvinduet stenger onsdag, og det er ventet at klubben skal komme med en offisiell avskjedigelse i løpet av dagen.
Demidov skal være den dyreste spilleren i klubben, og når han i tillegg ikke presterte nok til å holde plassen i startelleveren, skal klubben ha forsøkt å bli kvitt ham i flere måneder allerede.
Den russisk-ættede midtstopperen har tidligere spilt en rekke kamper for Rosenborg, og har hatt utlandsopphold i både Tyskland og Spania, før han gikk til Brann i 2014. I Bergen ble han hyllet for å ha ledet laget til både opprykk og sølv.