I en ny undersøkelse fra Aarhus Universitet står det at en fotballspiller vil i gjennomsnitt tilbringe halvannet minutt på fotballbanen i nærheten av en annen spiller, skriver den danske avisen videnskab.dk .
Undersøkelsen er gjort av Nikolas S. Knudsen og Manuel M. Thomasen i samarbeid med lektor Thomas Bull Andersen fra Istitutt for folkehelse - idrett. Undersøkelsen bygger på spillernes bevegelse i 14 Superliga-kamper.
– De danske helsemyndighetene regner med at man skal være innen to meter av en smittet person i mer enn 15 minutter, før man regner det for å være en relevant kontakt, sier professor i virologi Allan Randrup Thomsen til videnskap.dk.
Fotball
Håper Knutsen takker nei til RBK: – Hadde vært deilig
33 MINUTTER SIDEN
– Så det er ingen tvil om at den tiden de viser i undersøkelsen ikke er kritisk, og slett ikke når fotballspill foregår utendørs.
Han sier at han ikke ser noen problemer med vanlig fotball, men ville vært mer betenkelig ved amerikansk fotball og rugby fordi man har mer nærkontakt i sporten.
Saken fortsetter under:

Ulike forslag

Randrup Thomsen nevner også at det ikke vil være noe problem om spillerne skifter hjemme og ikke bruker felles garderober. Et lignende forslag ble lagt frem av Brann for spill i Eliteserien. Det innebar blant annet at spillerne kun reiste mellom hjemmene sine og treningsfeltet, i en slags isolasjon.
– Vi innhenter innspill fra flere medisinske miljøer, herunder også medisinske miljøer i toppklubber. Jeg ønsker ikke å ha en offentlig dialog om detaljene nå, vi vil først ta det konkrete i dialogen med myndighetene. Men rammeverket handler jo i sin essens om å hindre smitte inn og ut av de ulike treningsgruppene. Vi har gode muligheter og ressurser til å tilpasse oss smittevernsregler, og konsekvensene ved å ikke prøve dette er store for hele Fotball-Norge, uttalte Elitedirektør i NFF, Lise Klaveness, til Eurosport forrige uke.
Også Rosenborg var enig med Branns forslag.
– Jeg synes det var veldig godt, og et fint innspill til helsemyndighetene i den debatten og til hvordan de skal se på dette. Jeg tror de trenger innspill, jeg tror ikke de kjenner toppfotballen fra innsiden veldig godt, sa han til Eurosport.
Men ikke alle mener det er like lett, blant annet Mjøndalens daglige leder, André Nevstad.
– Skulle den type situasjon oppstå så kan man risikere å få en serie som blir avgjort på en ugunstig måte, hvis en eller flere klubber opplever et sykdomsutbrudd. Så kan jo én spiller bli smittet i en klubb og sju stykker i en annen klubb, da blir det plutselig et nytt scenario igjen, mener han.
Sett denne?

Får latterkrampe av Hellands trening: – Det sykeste jeg har vært med på

Fotball
«Perry» henter inn Lagerbäck som medhjelper
33 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Kjønø om nysigneringen: – Gambling
EN TIME SIDEN