Torsdag kom beskjeden om cupen for herrer er avlyst i 2020. Det blir første gang siden krigen at kongepokalen ikke deles ut til et norsk herrelag.
Norges Fotballforbunds valg om å avlyse splitter. I debatten på sosiale medier er det åpenbart at ikke alle er helt enige.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
8 TIMER SIDEN
Det gjelder også blant trenerne i Eliteserien. Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo er blant de som mener NFF ikke burde droppet cupen.
– Det er trist. Veldig trist. Jeg mener det kunne vært gjennomført med de to øverste divisjonene, og vi hadde trengt kampene for å få flere kamper i norsk fotball, sier Fagermo.
– Men det blir litt romsligere program utover høsten. Er det noen oppsider ved det også?
– Det er ingen oppsider ved at det er få kamper. Det er store talenter i ulike klubber som spiller lite fotball utover høsten, så jeg mener det ikke er oppsider ved det. Det er færre kamper på et høyt nivå.
Se intervju med Fagermo her. Saken fortsetter under videoen:

Fagermo misfornøyd med NFFs cup-avgjørelse: - Veldig trist

Mener NFF gjør rett

«Terminlisten på herresiden gir svært få ledige datoer for gjennomføring. Nylige tilstramninger i toppfotballprotokollen øker sannsynligheten for ytterligere mangel på spilledatoer.» var blant det som sto i NFFs pressemelding.
Molde-trener Erling Moe er blant dem som mener at forbundet har tatt rett beslutning.
– Slik jeg ser det, var dette det eneste rette å gjøre. Cupen er for grasrota, og da hadde det blitt helt feil å utelate de fra dette. I tillegg hadde det ikke blitt publikum heller. Ullevaal-helga er jo også en publikumsfest, og en cupfinale for tomme tribuner klinger bare ikke riktig, Moe.
Det er støttes også av Stabæk-trener Janne Jönsson.
– Det er kanskje logisk, da. Det er vanskelig for klubber og forbund å klemme inn det, og er det vanskelig så er det en klok beslutning, sier Jönsson.
Cupspill denne høsten kunne nok blitt problematisk for klubbene nedover i divisjonene, ettersom breddefotballen fortsatt ikke er i gang for fullt igjen. Torsdag fortalte regjeringen at det fortsatt kan bli flere uker til breddeidretten kan åpnes for fullt.
– Hadde de begynt å arrangere en cup i midten av september, hadde jeg ikke skjønt noe av det. Det er en fornuftig avgjørelse. Så får cupen komme tilbake neste år, og forhåpentligvis er folk sultefôret slik at cupen får seg et boost, sier Moe.
– Gir det dere i Europa en fordel med tanke på litt romsligere program?
– Det er vanskelig å si, men jeg har likt denne sesongen veldig på grunn av kamptettheten. Det er noe vi også må få til fremover i norsk fotball.

Respekterer beslutningen

Kristiansund-trener Christian Michelsen er en av dem som tidligere har ytret et sterkt ønske om at man skulle spille cupfotball denne høsten.
– Cupen er viktig for klubber som KBK. Det er kanskje den eneste muligheten til å vinne noe og å oppleve et eventyr en gang, sier Michelsen.
Samtidig understreker han at han har stor respekt for beslutningen som er tatt. Han er klar på at han enkelt og greit er en trener som ønsker seg flest mulig tellende kamper, mens det er andre som sitter med mye kompetanse som tar beslutningene om hvordan norsk fotball skal geleide seg gjennom et krevende 2020. I tillegg skjønner han at andre klubber med tøffere kampprogram kunne hatt problemer om NFF hadde bestemt at cupen skulle blitt spilt i høst.
– Vi må bare forholde oss til det. Jeg regner med at de (NFF) har gått i dybden både én og to ganger, sier Michelsen.

Tror nytt format kunne vært artig

KBK-treneren har tidligere nevnt treningsleiren på Marbella før neste sesong som et mulig sted å avholde denne sesongens cup. Det blir neppe noe av, men NFF kan lande på en ikke helt ulik løsning for neste års turnering. Tidligere torsdag fortalte nemlig konkurransedirektør Nils Fisketjønn at et utvalg nå skal se nærmere på hvordan cupen skal se ut neste år. Et alternativ skal være å spille den tradisjonsrike turneringen fra mars og ha finalen i mai.
– Jeg tror det kunne vært artig, sier Michelsen.
En slik løsning vil bety at en eventuell fjerdeplass denne Eliteserie-sesongen ikke gir europacupspill neste år. Det er imidlertid ingenting som er sikkert. Utvalget har sannsynligvis ikke en ordning klar før i slutten av oktober.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
8 TIMER SIDEN