Populære sporter
All sport
Vis alt

– Vi har en gyllen mulighet til å ta oss videre

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 24/07/2017 klokken 10:52 GMT+2

Caroline Graham Hansen var oppløst i tårer etter tapet for Belgia torsdag. Men nå har Norges superving fått troen tilbake.

Graham

Foto: Scanpix

Håpet om EM-avensement er ennå ikke helt knust for det norske landslaget i Nederland. Om vertsnasjonen gjør jobben og slår Belgia, kan Caroline Graham Hansen og lagvenninnene ta seg til kvartfinale om Danmark slås med minst tre mål.
Norges stjerneving mener de har fått en gyllen mulighet til å berge EM, og vil mer enn gjerne gripe den.
– Ingenting er umulig i fotball, og det er fullt mulig å slå Danmark med tre mål. Sist vi møtte dem, vant vi 5–2. Selv om det er et par år siden, viser det at det kan gå, sier Graham Hansen.
Hun skremmes ikke av at Norge ikke har greid flere enn to mål i noen av de 11 kampene under Martin Sjögren.
– Vi må bare gjøre et skikkelig forsøk. Vi kan ikke gå inn i kampen og tenke at det ikke er mulig bare fordi vi ikke har scoret flere enn to mål så langt i sesongen. Det blir for defensivt. Vi har faktisk en gyllen mulighet til å ta oss videre selv om vi har vært altfor dårlige i de to første kampene. Vi må bare gripe den.
Norge har helt siden før spillerne i årets EM-tropp ble født (unntatt 1980-årgangen Ingrid Hjelmseth) hatt taket på danskene. Siden den norske 5-2-seieren i EM-kvalifisering i Vejle i 1986, på vei mot norsk EM-gull året etter, har Danmark aldri kommet lenger i et EM, VM eller OL enn Norge. Den rekken kan brytes mandag.

Kapteinen scoret sist

Ingen i den norske troppen har lyst til å være del av det første norske seniorlandslag som reiser hjem fra et sluttspill uten seier eller scoring.
– Nei, absolutt ikke. Vi er her for å vinne fotballkamper. Vi har ikke gjort det så langt, men vi har fått en siste mulighet og er kjempeheldige som har fått den. Det er absolutt ikke umulig å gripe den, og vi tror på det, sier Norges kaptein Maren Mjelde.
Forrige EM-møte med Danmark var semifinalen i Norrköping i 2013, da Marit Fiane Christensen scoret for Norge i 1-1-kampen. Hun har lagt opp, og av Norges fire målscorere i den påfølgende straffesparkkonkurransen er Mjelde den eneste som er med i årets tropp. Hun mener de norske jentene nå kan senke skuldrene og spille uten tungt forventningspress.
– Jeg føler at nå har vi alt å vinne. Vi har gitt oss selv et veldig dårlig utgangspunkt, men det kan være en utløsende faktor (for at det løsner). Kanskje har vi hatt litt høye skuldre, men nå må vi bare gjøre alt for å vinne denne kampen, og det kan være en bra ting for oss, sier hun.
(NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame