Norge-Danmark 0-1:
Norge jaktet en kvartfinaleplass i EM i søndagens møte med Danmark. Tremålsseier og nederlandsk seier over Belgia var det som skulle til, men det ville seg ikke for nordmennene som slet med å få ballen i mål.
Etter den danske kalddusjen etter kun fem spilte minutter, ble jobben enda vanskeligere for nordmennene, som dermed var nødt til å score fire mål for å ta seg videre. Men med straffebom like før pause, og flere forspilte sjanser mot slutten av kampen, var ikke dette de norske fotballjentenes kveld.
VM for kvinner
VM-medaljedrømmen og OL-håpet knust for Norge
27/06/2019 PÅ 20:56
– Det er bare å stikke fingeren i jorda og komme seg hjem å trene og bli tydeligere på hva vi vil med norsk kvinnefotball. Vi har et langt steg å gå for å komme opp til de beste, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud da kampen ebbet ut.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se Danmark sende Norge ut av EM

Dermed er Norge ute av EM, etter null seiere og null mål i deres tre gruppespillkamper. Det er verste resultat for et norsk kvinnelandslag i fotball noensinne. Ikke siden 1997 har Norge røket ut av gruppespillet i et mesterskap.

Verst tenkelig start

Både Norge og Danmark jaktet en kvartfinaleplass og de norske jentene presset høyt fra start.
Men danskene ga Norge en ordentlig kalddusjda Katrine Veje sørget for 1-0-ledelse allerede etter fem minutter spilt.
– Det er den verst tenkelige starten for de norske jentene. Det var dette som ikke skulle skje, sa Tosterud.
Et kompakt dansk forsvar gjorde det vanskelig for Ada Hegerberg & co. å finne rom. Men ved dødball i det 22. minutt kom Maria Thórisdóttir til Norges første sjanse, etter godt slått Guro Reiten-frispark. To minutter senere rettvendte Toppseriens toppscorer seg inne i 16-meteren, men avslutningen gikk like over mål.
Minuttet før pause så det likevel ut til at det kunne snu for Norge, da Ada Hegerberg ble felt på full fart inn i danskenes felt. Caroline Graham Hansen gikk frem for å ta straffen, men maktet ikke å overliste Stina Pedersen i Danmarks bur.
– Den oppgaven klarer hun ikke, men hun får retur, men det vil seg ikke. Det er bekmørkt for Caroline og de andre, de må ha fire mål, sa Tosterud da Norge tuslet til pause vel vitende om at de måtte ha fire mål på en omgang for å ha håp om avansement.

Vondt ble til verre

Martin Sjögren tok grep tidlig i andreomgangen og byttet inn Frida Maanum for Ingrid Schjelderup, men Norge slet med å få til noe offensivt.
Vondt ble til verre da Norges sisteskanse Ingrid Hjelmseth i duell med Nadia Nadim fikk seg en smell i venstrearmen og ble liggende nede. Spillet ble stoppet i flere minutter, men den rutinerte 37-åringen kom seg etter hvert på beina igjen.
I det 83. minutt skjøt Graham Hansen like over mål. To minutter etter forsøkte hun på ny, men ballen gikk i stangen. Returen plukket Ingrid Moe Wold opp, men nok en gang gikk ballen i treverket.
Heller ikke Ada Hegerberg lykkes. Da Graham Hansen endelig fikk ballen i nettet, ble Hegerberg avblåst for offside i veggspillet like før.
– Riktig avgjørelse igjen, ikke noe å klage på i den situasjonen der, kommenterte Tosterud.
Danmark kunne til slutt forsvare seg inn til 1-0-seier, noe som sender våre naboer i sør til kvartfinale i EM.
Slik startet lagene:
Norge: Hjelmseth - Minde, Thorisdottir, Holstad Berge, Moe Wold - Schjelderup, Spord, Mjelde - Graham Hansen - Reiten, Hegerberg
Danmark: Petersen - Nielsen, Boye Sørensen, Larsen, Røddik - Thøgersen, Troelsgaard, Jensen, Veje - Harder - Nadim
VM for kvinner
Englands spørsmålstegn startet VM-kvartfinalen – uendret norsk lag
27/06/2019 PÅ 18:08
VM for kvinner
VM-laget fikk besøk av kronprins Haakon før kvartfinalen
27/06/2019 PÅ 17:27