Populære sporter
All sport
Vis alt

Caro søker rom på kanten

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 18/07/2017 klokken 22:03 GMT+2

Nesten alt Norge skapte i EM-åpningen mot Nederland kom da Caroline Graham Hansen fikk utfordre rettvendt på kanten. Hun kan søke å gjenskape det mot Belgia.

Caroline Graham Hansen

Foto: Scanpix

– Jeg skal først og fremst operere i rommet bak spissene og støtte dem så jeg kan tre dem gjennom. Motstanderne begynner å bli oppmerksomme på det og stenger det farligste rommet foran midtstopperne, der det er kortest vei til mål. Da må man trekke litt ut og bruke siderommet og til dels kantrommet, sier hun.
– Det er ingen bevisst plassering, det handler bare om å utnytte rommene motstanderne avgir.
Hun mener at det særlig i generalprøven mot Frankrike ble dårlige betingelser inne i midten.
– Da merket jeg at det var tett. Nederland overrasket oss litt ved å gi mer rom enn vi ventet, og det var dårlig av oss ikke å utnytte det bedre. Så får vi se hvordan det blir mot Belgia. De lå lavt mot Danmark hele tiden, sier hun.
– Med mindre vi lar ballen gå hurtig fra side til side, så blir det ikke mye rom foran deres firer.

Sylskarp

Ada Hegerberg fikk i åpningskampen flere halvsjanser etter Hansens dragninger og gjennombrudd på kant. Hun håper at samarbeidet skal føre til mer torsdag, men vil ikke si om hun synes landslagsvenninnen bør brukes som ren kant.
– Det veldig gode med Caro er at hun er sylskarp en mot en. Hun klarer å time det å komme seg forbi og legge inn. Der kan vi skape veldig mye. Hun har noen spisskvaliteter der, men treneren får bestemme hva han velger, sier hun.
I Martin Sjögrens plan har Caroline Graham Hansen en fri rolle bak spissene. Selv mener hun det er andre ting som avgjør hvor godt hun lykkes enn hvor hun utfordrer motstanderens forsvarere.

Flere i angrep

– Jeg tror det handler mest om at vi som lag må våge å holde på ballen litt lenger, bearbeide motstanderen litt lenger, så vi får flere i angrep. Da får jeg og de andre foran der flere muligheter til å bli satt opp en mot en, bli tredd gjennom og få mulighet til å tre andre gjennom, sier hun.
– Da får vi også flere spillere i boks, som gjør at vi kan holde trøkket oppe. Da slipper vi også å få strekk i laget og får mer tid på motstanderens banehalvdel. Det handler om å ha mest ballbesittelse der oppe. Det blir nøkkelen til å skape flere sjanser enn vi gjorde mot Nederland.
Om hun skaper gjennombruddene i midten eller på kant er hun ikke så opptatt av, bare de kommer.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame