I en uttalelse gjengitt av blant andre Sky Sports uttaler UEFA -ledelsen at den holder fast ved den opprinnelige EM-planen og ikke har noen umiddelbare planer om å endre turneringens format.
Kampene i sluttspillet skal etter planen spilles i 12 byer i like mange land. Mange har samtidig pekt på at viruspandemien kan gjøre det vrient.
Tidligere denne uken hevdet den franske avisen Le Parisien , med henvisning til gode kilder, å kjenne til at Uefa vurderer å sløyfe den opprinnelige planen. Videre het det at fotballtoppene vurderer en løsning der hele arrangementet legges til ett enkelt land.
OBOS-ligaen
HamKam dominerer årets lag – krangler om de siste plassene
16 MINUTTER SIDEN
Russland skulle være et alternativ, all den tid landet så sent som i 2018 var VM-arrangør. Russland har i tillegg lave smittetall sammenlignet med andre steder i Europa.
Onsdag skriver imidlertid Uefa at det ikke foreligger noen plan om å legge vekk konseptet om å spre EM-kampene rundt i Europa.
«UEFA akter å avholde 2020-EM i det formatet og på de arenaene som tidligere er bekreftet, og vi jobber tett med alle vertsbyene med hensyn til forberedelsene», heter det i uttalelsen.
Videre vedkjenner UEFA at det som følge av covid-19-pandemien er for tidlig å fastslå om kampene kan spilles med tilskuere på tribunen, eller om de i det hele tatt kan gjennomføres. Så langt er imidlertid ingen planer endret.
Eventuelle beslutninger om endringer vil bli tatt mye nærmere sluttspillets start, heter det også.
At UEFA ser på muligheten for å endre måten EM avvikles på, er samtidig ikke nytt. I oktober bekreftet president Aleksander Ceferin at det ble jobbet med alternative planer. Én av dem var å redusere antallet land mesterskapet legges til.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Har gitt klar beskjed til speaker før skjebnekampen
26 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Står på kanten av stupet: – Har vært en kollaps uten like
29 MINUTTER SIDEN