Bortemålsregelen ble innført i 1965 for bruk i den daværende cupvinnercupen. Etter hvert ble den innført i alle UEFAs klubbturneringer.
Regelen innebærer at hvis det sammenlagt ender uavgjort i turneringer med hjemme- og bortekamp, går laget med flest scoringer på bortebane videre. Den skulle oppmuntre lag til å spille mindre defensivt på bortebane og fører også til at det skal mer til før en kamp må avgjøres i straffesparkkonkurranse.
Eliteserien
– Det er en oppskrift på katastrofe. Det kommer ikke til å gå
3 TIMER SIDEN
I senere år har stadig flere ytret seg kritisk til regelen. Under en samling for europeiske elitetrenere i UEFA-hovedkvarteret i Nyon i fjor høst tok trenernavn som Carlo Ancelotti, José Mourinho, Arsène Wenger og Thomas Tuchel til orde for å avskaffe bortemålsregelen.
– Trenerne mener at det ikke er like vanskelig å score på bortebane som før, og de mener at vi bør se nærmere på regelen. Det kommer vi til å gjøre, sa UEFAs visegeneralsekretær Giorgia Marchetti da.
Han sa at trenerne trakk fram at selv om regelen oppmuntrer bortelag til å angripe mer, gjør den samtidig hjemmelagene mer defensive fordi verdien av å holde nullen hjemme er så stor.
Det er lite trolig at UEFA-styret allerede onsdag fatter et endelig vedtak, men man kan rykke et steg nærmere avvikling av bortemålsregelen.
(©NTB)
Sett siste podcast?
Fotball
Dagen derpå i Bodø: – En bortimot uvirkelig reise
7 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Maner folk til tribunene før lokaloppgjør: – Få fingeren ut!
7 TIMER SIDEN