Presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) sier han skammer seg over alle rasismesakene som har rammet fotballen denne sesongen og vil ta klare grep.
Tirsdag snakket sloveneren på historiens første «Equal Game"-konferanse, som har som mål å sette fokus på diskriminering. Der sa Ceferin at han vil be dommere om ikke å være redd for å avbryte kamper dersom rasisme skulle finne sted.
– I det øyeblikket en kamp blir stoppet, eller kanskje ikke spilt, så tror jeg 90 prosent av de normale på en stadion vil fordømme idiotene.
OBOS-ligaen
Segberg med klar tale før kamp – tok saken i egne hender
33 MINUTTER SIDEN
– Vi lever i 2019, ikke for hundre år siden. Vi vil snakke med dommerne igjen, og si at de må være selvsikre og ikke være engstelige for å reagere, sa UEFA-presidenten.

Mange tilfeller

De engelske spillerne Raheem Sterling, Danny Rose og Callum Hudson-Odoi ble alle utsatt for rasisme under landskampen borte mot Montenegro forrige uke.
Klubber som Inter, Dynamo Zagreb og Dynamo Kiev har alle blitt straffet etter rasisme fra supportere.
– Jeg skammer meg over at vi i 2019 må holde en konferanse for å fremme mangfold, sa Ceferin.
– Det er bekymringsfullt å se verdensledere og politikere snakke ned hendelser som omfatter rasisme, sa han videre.

– Vi lever i 2019

Styreformann i det engelske fotballforbundet (FA), Greg Clarke, snakket på konferansen om hvordan de griper fatt i problemet.
– Når Sterling, Rose og Hudson-Odoi snakker med slik modenhet, må vi lytte og reagere. Vi må ikke svikte dem, sa Clarke.
– Jeg bruker den kampen (Montenegro – England) som et eksempel på hva som skjer over hele Europa. Ingen av oss kan være så naive å tro at rasisme ikke skjer i eget land eller i egne kamper. Det må helt klart gjøres mer, tilføyde han.
Styreformannen er klar på at det ikke gjøres nok.
– Vi må gjøre mer i England, mer over hele Europa og vi må gjøre det sammen. Vi må få noen konkrete planer på plass, sa Clarke.
(©NTB)
Eliteserien
Kritisk til gratisbilletter: – Ingenting i toppfotballen å gjøre
37 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Kapteinene fnyser av «bølgen»-debatten: – Skal liksom være hipster og kul
2 TIMER SIDEN