Norges spillere får et gjensyn med to av lagene som knuste drømmen om norsk deltakelse i sommerens EM-sluttspill. Sverige endte på plassen foran Norge i EM-kvalifiseringen i 2019, mens Serbia i fjor høst ble for sterk i semifinalen under Nations League-omspillet om de siste EM-plassene.
– Dette er den klart beste og mest spennende gruppe på nivå B. Det er den tøffeste gruppa vi kunne fått, men det blir veldig attraktive kamper og bra for publikum, sier Solbakken til fotball.no.
– Vi har muligheten til å slå alle i enkeltkamper, samtidig som de mener at de kan slå Norge. Det er ingen kamper der vi kan si sikkert «den vinner vi» eller «den taper vi». Jeg tror alle kan ta poeng mot hvem som helst.
UEFA Nations League
Hånet «Söta lillebror» på Ullevaal: – Skal bety noe å slå Sverige
13/06/2022 PÅ 07:38
Norge var seedet på nivå 2 i trekningen, rett bak lagene som rykket ned fra A-divisjonen. Sverige var kanskje det vanskeligste laget fra seedingsnivå 1, Serbia ganske sikkert det tøffeste fra nivå 3.
– I tillegg var Slovenia kanskje det beste laget på nivå 4, mener Solbakken.

Flyttet fram

På grunn av VM-sluttspillet i Qatar senhøsten er Nations League flyttet fram slik at de fire første rundene spilles på forsommeren og de to siste tidlig på høsten. De fire første rundene spilles i tiden 2. til 14. juni, de to siste i tiden 22. til 27. september.
– Nå blir det først et par kamper i mars, før spillerne må være forberedt på fire tøffe kamper i juni etter en lang sesong. Det laget som klarer å mobilisere best vil ta flest poeng, sier Solbakken.
Formatet for EM-kvalifiseringen i 2023 er ennå ikke bestemt, men det er som forrige gang sannsynlig at lag som gjør det bra i nasjonsligaen kan få en ekstrasjanse til å kvalifisere seg.
Saken fortsetter under videoen.

Taylor ønsket ikke å ta straffe: – Jeg hadde ikke selvtilliten

Bare nesten

Norge var nær opprykk til A-divisjonen i forrige Nations League i fjor, men måtte nøye seg med 2.-plass i sin gruppe da hele troppen til de to siste kampene havnet i karantene. Det førte til at Norge ikke kunne stille lag borte mot Romania og ble dømt til 0-3-tap, før et «nødlandslag» spilte 1-1 i gruppefinalen i Østerrike.
Da Nations League ble innført i 2018, vant Norge sin gruppe i C-divisjonen og rykket opp til B-nivået. Da var Slovenia blant motstanderne.
(©NTB)
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
UEFA Nations League
Ustoppelige Haaland herjet med Sverige: – Har ikke ord
12/06/2022 PÅ 17:53