Populære sporter
All sport
Vis alt

Mulig revansj og «söta bror» venter Norge: – Sånne kamper det er gøy å spille

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 01/06/2022 klokken 16:00 GMT+2

Norge har fått en knallhard trekning i Nations League-gruppen, men landslagsprofil Kristian Thorstvedt ser ikke på det som noe negativt.

Kristian Thorstvedt før møtet med Serbia: – Vi er revansjelystne

Torsdag kveld starter Norge sin reise i Nations League. Der skal Norge opp mot Serbia, Slovenia og Sverige.
– Det var ikke det letteste vi kunne få, men jeg tror det blir «kjekke» kamper, sier Kristian Thorstvedt til Discovery.
Ståle Solbakken sa etter trekningen at det var det sterkeste gruppen de kunne havne i, men Thorstvedt velger å se på det positive med å møte de vriene nasjonene.
– Det er alltid gøy å spille de tøffe kampene mot god motstand. Jeg tror det blir en fin utfordring for oss å prøve oss mot de som er litt høyere rangert mot oss, sier landslagsspilleren.

På hevntokt

Norge åpner Nations League borte mot Serbia på torsdag, og allerede da vil Norge virkelig få testet seg på et kokende Stadion Rajko Mitić i Beograd.
– Å kunne spille borte mot Serbia der det garantert blir full trøkk og god stemning på tribunen… Det er sånne kamper det er gøy å spille, sier Thorstvedt.
Noen norske supportere får nok fremdeles kalde grøss nedover ryggen når Serbia blir nevnt. Det var nasjonen som knuste Norges EM-drømmer i 2020, da Sergej Milinkovic-Savic senket Norge i playoffen med to scoringer.
– Vi er revansjelystne etter sist. Da var ikke jeg med, men jeg har hørt en del fra den kampen. Jeg tror det er en spillergruppe som gleder seg veldig, forteller Thorstvedt.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Normann oppsummerer «fiaskosesongen»: – Vi feilet

Første kamp mot naboene

Kampen mot Serbia er ikke den eneste godbiten som venter det norske herrelandslaget i de kommende ukene. Norge skal også møte naboene Sverige to ganger på én uke.
Sist Norge møtte Sverige var i EM-kvalifseringen tilbake i 2019. Da endte begge kampene uavgjort.
Den gang var ikke Kristian Thorstvedt å finne i landslagstroppen, men siden Ståle Solbakken tok over som trener på tampen av 2020, har siddisen vært med i alle troppene.
Ikke bare har han vært med, men har også vært en svært viktig bidragsyter for landslaget. Nå får måle krefter mot naboene i øst med flagget på brystet for første gang - et oppgjør som står høyt på 23-åringens liste.
– Ikke minst betyr det mye for folk flest. Det blir fullsatt på Ullevaal og jeg tror kanskje det blir fullsatt borte også. Det er de rammene vi ønsker å spille i og kamper jeg gleder meg til, sier Thorstvedt.
Mot Tyrkia klarte den offensive midtbanespilleren å terge på seg den tyrkiske fansen etter en feiring. Om vi får se noe lignende dersom det ender med nettkjenning mot Sverige, gjenstår å se.
– Det får vi eventuelt se på hvordan det blir. Det var litt i nuet mot Tyrkia. Det kom litt brått på, men du vet aldri, forteller han med et glimt i øyet.
Sett denne?
picture

Molde-duoen blomstrer: – Ligger en kultur i veggene her som er bygd opp over mange år

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame