Populære sporter
All sport
Vis alt

Krevende start i Bundesliga: – Må ta nivået som kreves

Oppdatert 02/06/2022 klokken 17:28 GMT+2

I januar var Fredrik André Bjørkan på plass i Bundesliga og Hertha Berlin, men de første månedene i ny klubb har ikke vært en dans på roser.

Fredrik Bjørkan i duell med Mainz 05s Anton Stach

Foto: Getty Images

ULLEVAAL (Discovery):
Debuten til Bjørkan i den tyske hovedstadsklubben var mot Bayern München, og etter tre innhopp fikk nordlendingen to kamper fra start. Men etter det var det slutt. Både for Bjørkans kamper fra start, og for hovedtrener Tayfun Korkut. Inn kom den tyske trenerveteranen Felix Magath.
Bjørkan spilte ikke et eneste sekund fra Magaths inntreden frem til landslagssamlingen hvor han storspilte.
– Jeg synes det var en veldig fin samling sist, og vi som lag gjorde to gode prestasjoner. Jeg ønsker å bygge videre på det. Vi møter gode lag denne gangen, så det blir en annen type kamper, sier Bjørkan til Discovery i forkant av Nations League-kampen mot Serbia.
Sett denne?
picture

Kristian Thorstvedt før møtet med Serbia: – Vi er revansjelystne

Blanke ark

Etter landslagssamlingen gikk det en ny måned før Bjørkan fikk spilletid under Magath, men det tar han tilsynelatende med stoisk ro.
– Det var at han (Magath) valgte det, og det er greit. Han er en tysk rutinert trener, og i starten gikk han safe med tyske bundesliga-spillere. Det er forståelig, og så kom jeg mer inn i det etterhvert, fortsetter venstrebacken som omtaler den fornyede Bundesliga-kontrakten som ble sikret mot HSV som et «nødskrik».
Nå er Magath ferdig i klubben, for så å bli erstattet av Sandro Schwartz. Nå tror Bjørkan de kommende månedene blir viktig for ham og klubben.
– Den blir utrolig viktig. Nå får vi en fresh start, og det blir godt. Vi må jobbe hardt sammen i sommer, og forhåpentligvis komme bedre ut denne sesongen. Det har vært en desperasjon og fortvilelse når man ikke forventer å ligge der, men vi er forberedt på å gjøre en god jobb for ikke å havne der.
– Målet er vel å spille seg inn i elleveren?
– Jeg tar det litt som det kommer. Jeg må prøve å utvikle meg, og ta det nivået som kreves. Det har vært en annen type fotball. Det handler om å jobbe hardt, så får vi se hvor det går, avslutter venstrebacken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame