ULLEVAAL STADION (Discovery):
– Det er hyggelig å ha Ola på plass her, men det virket ikke som at han syntes det var så fint å se meg igjen. Han stakk jo fra meg på flyplassen.
UEFA Nations League
Sørloth til Discovery: – Det var en stor anledning og litt høye skuldre
I GÅR KLOKKEN 06:26
Det sier Rennes-spiller Birger Meling til Discovery da han fikk spørsmål om hvordan det er å ha tidligere Stabæk-kamerat Ola Brynhildsen på landslagssamling. For Meling skulle egentlig kjøre sammen med den ferske Norge-spilleren på Gardermoen, men den planen røk.
– Han hadde visst ikke lyst til å kjøre med meg, så jeg vet ikke hva det var for noe, smiler Birger Meling lurt.
Se sekvensen i videovinduet øverst i saken.

– Jeg skal ikke ha det på min kappe

Molde-spiller Ola Brynhildsen ønsker ikke å ta på seg skylden for misforståelsen på Gardermoen.
– Jeg skal ikke ha noe skyld for det som skjedde på flyplassen. Det stod en person med en lapp med navnet mitt på, og det var det eneste jeg hadde fått beskjed om, forklarer 23-åringen, før han fortsetter:
– Så dro vi mot byen, og da vi kom på hotellet begynte folk å spørre hvorfor ikke Birger var med meg. Da begynte jeg å lure, for jeg viste ikke noe om det. Jeg skal ikke ha det på min kappe.
For å ha det på det rene: Stemningen mellom de to landslagsspillerne var upåklagelig, og det var med en lettbeint tone de to fortalte om misforståelsen på Norges hovedflyplass.
Saken fortsetter under.

Fra årets lag til benketilværelse: – Situasjonen er som den er

Gjenforenes

Birger Meling og Ola Brynhildsen kjenner hverandre fra tiden i Stabæk, til tross for at duoen ikke rakk å spille sammen på a-laget. Førstnevnte ble hentet til bærumsklubben fra Middlesbrough i august 2014, og ble solgt videre til Rosenborg februar 2017.
I denne perioden vokste det fram en lovende spiller i Stabæks rekker, og det gikk gjetord om et rått talent med navn Ola Brynhildsen.
– Han kom opp som et friskt pust i Stabæk da jeg var der, så vi fikk slite med han da. Det er veldig gøy å ha Ola her, sier Meling til Discovery.
I underkant av et år etter at Meling signerte for RBK, i november 2017, signerte Brynhildsen sin første a-lagskontrakt med Stabæk. I oktober samme år debuterte den nåværende Molde-spilleren for Stabæk i Eliteserien da han kom inn for Moussa Njie.
Nå er de to altså på plass på landslagssamling, der Norge skal opp mot Slovenia og Serbia i de to siste kampene i Nations League-gruppespillet.
Saken fortsetter under.

Vil avslutte gruppen med stil: –Må fullføre jobben

– Stort å være her

Ola Brynhildsen har vært strålende for Molde den siste perioden, og ble i forrige uke belønnet med en plass i Ståle Solbakkens tropp.
– Det kjennes veldig bra å være på plass. Det er stort og kult å få være her. Jeg er her først og fremst for å lære og vise meg fram, sier bærumsgutten til Discovery.
23-åringen legger ikke skjul på at han har blitt tatt godt i mot av hele landslagsgruppa.
– Jeg har jo spilt med nesten halve laget her tidligere (Molde, yngre landslag osv., journ.anm), så jeg vet at det er en god gjeng, og resten jeg har fått hilst på virker som veldig varme karer. Støtteapparatet også. Du skjønner at du er på landslaget når du ser nivået på treningene og intensiteten der, forteller han videre.
– Ståle Solbakken har beskrevet deg som en annerledes spillertype enn det som har vært på landslaget tidligere. Enig i det?
– Ja, jeg kan skjønne hva han mener med det. Jeg er en gjennombruddshissig kant som lukter bakrom, så jeg er ikke den naturlige kanten som dribler av en mann. Men jeg kan være en som kan gå på løp hele kampen, svarer Brynhildsen.
Så du denne?

Se pressekonferansen: Haaland-fyring, skadestatus og Molde-ros

UEFA Nations League
Traff på Haaland-planen og revansjerte tapet i Beograd: – Hevnen er søt
I GÅR KLOKKEN 06:25
UEFA Nations League
Ser fortsatt lyst på EM-muligheten: – Vi trenger ikke å grave oss ned
I GÅR KLOKKEN 06:20