Ødegaard kritisk til tross for norsk seier: – Langt ifra godt nok

Oppdatert 14/10/2020 klokken 22:50 GMT+2

Norge sprudlet på ingen måte på sin tredje kamp på få dager, men gjorde jobben mot Nord-Irland, selv om et selvmål ble forskjellen på lagene.

Martin Ødegaard

ULLEVAAL (Eurosport.no):
Norge - Nord-Irland 1-0
Kampen mot Nord-Irland, som Norge nedsablet i det motsatte oppgjøret i Belfast på forrige samling, var ikke bare viktig fordi laget kjemper om seieren i Nations League-gruppa. Den var også viktig fordi de i de foregående kampene har svingt fra det nær strålende til det nær begredelige annenhver gang.
Et nordirsk selvmål sørget til slutt for tre norske poeng også onsdag kveld, uten at Norge på noe vis imponerte.
– Det var ikke så mye mer (enn tre poeng). Vi vinner, og det var det viktigste. Langt ifra godt nok, synes jeg, sa Martin Ødegaard til TV 2 etter kampslutt.
Real Madrid-spilleren mente de norske spillerne ble for passive og at de lot gjestene være med.
– En svak kamp, synes jeg.

Haaland nær drømmestart

Man fikk se det første beviset på den potensielt dødelige linken mellom Martin Ødegaard og kompisen Erling Braut Haaland etter bare halvannet minutt. Førstnevnte kikket etter åpningen og på magisk vis chippet han fri Haaland som beveget seg smart og fikk avsluttet - bare for å se at ballen ble dunket unna centimetere før den passerte målstreken.
Haaland jublet og markerte for scoring, men ballen var aldri over linja.
Lars Lagerbäck hadde med det tette kampprogrammet gjort to endringer på laget fra sist (King for Sørloth var den andre), og mellom stengene tok Andre Hansen plassen til Rune Almenning Jarstein. Minuttet etterpå måtte han i aksjon, men det var etter 18 minutter at han virkelig viste seg verdig en startplass etter surr ved midtbanen.

God Hansen-redning

Ødegaard ville ta over ballen fra Stefan Strandberg, men det ble fullstendig kluss i vekslinga og etter en hurtig kontring en enkel pasning var Josh Magennis alene med RBK-sisteskansen, som leverte en strålende redning for å hindre nordirsk ledelse.
Den neste perioden handlet stort sett alt om Norge, men uten at de klarte å skape de helt store farlighetene rundt målet til Bailey Peacock-Farrell. Veldig mye skulle innom og styres av Ødegaard, King og Haaland så ikke helt ut til å finne ut av hverandres bevegelser og det ble mye upresist, unøyaktig og saktegående.
Norge fikk en ålreit mulighet med om lag fem minutter igjen av første omgang da Haaland slo en stikker til Mathias Normann på vei gjennom, men Corey Evans fikk pirket kula vekk akkurat i tide, slik at midtbanemann ikke skjøt annet enn hull i lufta da han gikk for avslutning.
Så i sekundene før hvilen, da Nord-Irland hadde vært litt fremme i banen og det endelig var rom, og Norge rullet opp en fin overgang som endte med et innlegg fra Birger Meling til Haaland, som dessverre ikke hadde stilt inn siktet med hodet og avsluttet rett på Peacock-Farrell.
Joshua King virket å være et stykke unna sitt toppnivå, men etter drøye 50 minutter kunne han gitt Norge ledelsen da Ødegaard leverte en ny fin stikker. Dessverre ble avslutningen avverget.

Fikk hull på byllen til slutt

Stefan Strandbergs avslutning fra fem-seks meter etter en corner litt senere ble blåst over mål, omtrent samtidig som Lagerbäck tok steget ut til sidelinjen. Da hadde han sett nok, og ba både Alexander Sørloth og Fredrik Midtsjø gjøre seg klare.
Duoen kom i det 65. minutt, og så ut til å sette litt ny fart i Norge umiddelbart.
Og bare to minutter etter kom ledelsen. En corner fra Ødegaard gikk via Stefan Strandberg og i en nordirsk spiller, som på ulykksalig vis styrte ballen i eget nett.
Flere mål ble det ikke, og Norge fikset tre nye poeng i Nations League-gruppa. Nøkkelen der blir bortekampen mot Østerrike, ettersom innbyrdes teller først. Østerrike svarte på Norges seier med å vinne 1-0 mot Romania i București.