Oppdatert 07/09/2020 klokken 23:13 GMT+2

De norske spissene slo tilbake etter kritikken mot Østerrike, og lekte seg med midtstopperne til Nord-Irland.

Erling Braut Haaland scoring mot Nord-Irland

Nord-Irland - Norge 1-5
De norske spissene herjet med Nord-Irland, og viste frem et samarbeid det er lenge siden man har sett på det norske landslaget.
To mål hver var av den sjeldne sorten, og de grønnkledde fikk aldri fred fra et aggressivt spisspar, som til slutt ydmyket midtstopperne foran en tom tribune i Belfast.
– Du ser fra start at vi presser og kjører på og skaper mye sjanser. Selv når vi får en i sekken så bare peiser vi på, oppsummerte tomålsscorer, Alexander Sørloth til TV2.

– Koste oss

Den andre tomålsscoreren var også fornøyd med samarbeidet med den andre høyreiste spissen.
– Du så at vi koste oss utpå der begge to, og det var en fin kamp, sa Erling Braut Haaland.
Så sjeldent er det at Norge scorer fem mål eller flere at det kun har skjedd to ganger siden årtusenskiftet. Det var mot Singapore i 2004 (5-2-seier) og San Marino i 2017 (8-0-seier).
– Det var fantastisk å slå tilbake som vi håpet og ville gjøre. Det er ikke bare at Erling gjør fine mål, men det er ganske bra kombinasjonsspill i dag. Slik som vi vil spille med raske omstillinger og raske spisser, forteller en meget fornøyd Lars Lagerbäck.

Heseblesende start

Men det var Moi Elyounoussi som åpnet målshowet etter bare to minutter. En strålende langpasning fra Stefan Johansen ble lekkert tatt ned på brystet og dunket i lengste hjørne.
Nord-Irland slo tilbake umiddelbart ved Paddy McNair, etter svakt norsk stopperspill, men den kalddusjen varte ikke lenge.
Erling Braut Haaland fortsatte der han slapp forrige kamp, da han på vakkert vis smalt ballen i lengste hjørne fra 17 meter. Dette kun ett minutt etter utligningen.
Oksen fra Jæren kan mer enn å score selv. Han spilte Aleesami flott rundt på kanten, som med et millimeterpresist innlegg fant Alexander Sørloth inne i boksen, og det stod 3-1.
Saken fortsetter etter videoen:

Her er Norge-kapteinenes dom over den stygge episoden

Spissduo i scoringshumør

Så kuttet spissene mellomleddet, da Haaland fant frem løpeskoene og parkerte Craig Cathcart. Alene med keeper spilte den brennhete spissen uselvisk til siden, der Sørloth kunne bredside inn enda en scoring.
Rett før timen var spilt endte ballen opp i beina til Haaland etter flott norsk spill. Uten press stilte han inn varmesøkeren nede i hjørnet, og den femte norske scoringen var et faktum.
De siste 20 minuttene kom Joshua King inn for Stefan Johansen, og alle Norges frontmenn var på banen samtidig, selv om King ble plassert på kanten.
Det ble ingen flere mål på tampen, selv om Sørloth kom nærme hat tricket på overtid. Dessverre for spissen kom en oppofrende Shane Ferguson flyvende inn og avverget på streken etter en lekker lobb fra Sørloth.
Dermed endte det med en 5-1-seier i Belfast for et effektivt og sprudlende norsk lag, selv om det nord-irske landslaget ikke viste seg fra sin beste side denne mandagskvelden.
Nå venter Serbia som neste landskamp i sluttspillet for EM-plass i forrige Nations League-kvalik.
– Jeg skal spille med hjerte utenpå drakta, og neste samling er det tre kamper så vi må være mentalt og fysisk forberedt. Vi må finne riktig tenningsnivå, ha den perfekte planen og spille den perfekte kampen, så er det «grævla» mye muligheter, forteller Haaland om den kommende motstanderen 8. oktober.