ULLEVAAL (Eurosport.no):
Norge - Nord-Irland 1-0
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Norge slet lenge med å bryte ned gjestene, men vant til slutt etter et selvmål på en corner fra Martin Ødegaard.
– Det ble enda litt tøffere enn jeg hadde trodd, men vi ventet at de skulle være displinerte og ligge lavt. Vi spilte for omstendelig. Vi hadde stort ballinnehav, men det hjelper ikke, for det er ikke slik man gjør mål. Vi må lære oss å møte slike motstandere, våge å spille mer i bakrom og direkte, sier landslagssjef Lars Lagerbäck.
På pressekonferansen i det provisoriske koronateltet utenfor spillerinngangen på Ullevaal, fikk han spørsmål om hvorfor han valgte å endre på laget.
– På keepersiden tenkte vi både litt kort og lang sikt. Vi hadde bestemt at Rune skulle stå de to første kampene. Utespillerne er også mest vant med ham. Så til dels er det veldig jevnt mellom dem, for Andre står bra i Rosenborg hele tiden.
Samtidig er ikke Jarstein bankers på laget i Bundesliga.
– Vi vet ikke hva som skjer med disse keeperne i framtiden. Det var bra å gi André sjansen her. Han har ikke spilt på landslaget på en god stund, sa landslagssjef Lars Lagerbäck etter kampen, og avviser samtidig at Jarstein på noen som helst måte har signalisert at han teller på landslagsknappene.
Også på topp ble det gjort en endring. Joshua King, som fortsatt er aktuell for en overgang vekk fra Bournemouth, kom inn for Sørloth som har startet de to første kampene.
– Det var rene fotballgrunner. Jeg ville at Josh skulle få en sjanse. Han har sett veldig motivert og fokusert ut, og fått en del treninger i tillegg til å gjøre bra innhopp i kampene tidligere. Det var interessant å se Erling og ham sammen og hvordan de ville fungere. Når vi har tre spisser virker det naturlig å gi ham muligheten, sier Lagerbäck på pressekonferansen.
Han er kritisk til kampprogrammet med tre kamper på mindre enn en full uke, etter Serbia-kampen torsdag kveld og nå Nord-Irland som den siste onsdag kveld.
– Det er ikke forsvarlig. Det er ikke forsvarlig med to kamper med to dager mellom heller, rent fysiologisk. Det er ikke bra. Vi kan ikke skylde på det, for det er likt for begge lag, men alle som kan litt om medisin og fysiologi vet at det ikke er bra.
Årsaken til at programmet er tettere enn normalt, er koronapandemien. Det samme gjelder neste samling, og dermed kan oppgjøret mot Israel, som tapte sin playoff, bli mer som en treningskamp, der flere spillere som normalt ikke spiller får sin sjanse til å vise seg frem.
– Det er dessverre veldig tett da også, så da blir det først en treningskamp der vi lar en del spillere som ikke har spilt så mye slippe til, så vi vil trolig prioritere det på den måten. Men det er pandemien som har gjort at det er slik, så jeg skal ikke klage for mye. Det er mer gøy å få spille enn ikke å spille.
Han oppsummerer samlingen med en fryktelig sur kamp (Serbia), en bra (Romania) og en godkjent (Nord-Irland). Mot Nord-Irland endte det med tre poeng etter et selvmål på en norsk corner.
– Det ble litt håndballspill, som en del tidligere kamper. Vi må tørre å spille mer bakrom og få bevegelse. Vi prøvde å utnytte Omar og Birger, kantene inn og få triangler, men det ble veldig stillestående.
Totalt sett ønsker han å trekke frem Stefan Strandberg, som har vært inne i troppen en gang tidligere under Lagerbäck uten å spille, og som nå fikk sine første opptredener på banen under svenskens ledelse, som positiv.
– Han har gjort det bra i sine to kamper. Han har vært dyktig i Ural og sett ut som en leder, ut fra det man kan oppfatte. Han er veldig klok og har spilleforståelse, og skjønner hva som er bra og hva som er dårlig i måten vi spiller på. Jo mer jeg har lært ham å kjenne, desto mer synes jeg han er en veldig positiv spiller å ha med, både på og utenfor banen.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40