Populære sporter
All sport
Vis alt

Satte ny rekord under Lagerbäck: – Det ble en snakkis blant oss spillere

Espen Blaker

Oppdatert 13/10/2018 klokken 22:41 GMT+2

Aldri har flere tilskuere tatt turen til Ullevaal for å se Norge i aksjon under Lars Lagerbäck.

johansen

Foto: Eurosport

ULLEVAAL (Eurosport.no):
Lørdagens Nations League-møte med Slovenia var den mest besøkte kampen under Lars Lagerbäcks tid som norsk landslagssjef. 14712 tilskuere så Ole Selnæs' kanonskudd gi Norge en viktig 1-0-seier.
– Det var fantastisk. Jeg kosa meg skikkelig utpå der, og det tror jeg hele gjengen gjorde, sier Norges kaptein Stefan Johansen til Eurosport.no etter kampen.
– Det ble en liten snakkis om det både før og etter kamp blant oss spillere. Vi setter utrolig pris på at såpass mange tok turen, og da handler det om å levere et resultat, noe vi også gjorde.
Even Hovland, som dannet stopperpar sammen med Sigurd Rosted i fraværet av Håvard Nordtveit og Kristoffer Ajer, var i likhet med Johansen klar på betydningen av den økte oppslutningen.
– Det er utrolig viktig at vi har såpass med folk på kamp. Det gir en ekstra støtte, og vi ser i dag at publikum betyr mye. Det er fantastisk kjekt at det er så mange som stiller opp, sier RBK-stopperen til Eurosport.no.
Publiksumstallene mot Slovenia står i sterk kontrast til forrige hjemmekamp mot Kypros, hvor kun 5172 mennesker møtte opp på Ullevaal.
– Det var stor forskjell, ja. Det var gøy å se så mye folk på Ullevaal igjen, og da blir det mye morsommere for oss utpå der også. Det var også ekstra viktig å få en seier, sier Iver Fossum.
Mange reagerte på at billettprisene var for høye før kampen mot Kypros. Det førte til at NFF tok grep og mer enn halverte prisene mot Slovenia.
– Hvordan reagerte dere spillere på alle reaksjonene som kom?
– Det er jo selvfølgelig ikke hyggelig, men så gikk jo NFF ut i etterkant og innrømmet at det var en bommert. Det viktigste var at de ordnet opp i det, og det gjorde det. Så nå kunne flere komme på kamp, sier Johansen.
Og legger til:
– Samtidig er en lørdag kveld klokken 18 et mer gunstig tidspunkt enn en midtukekamp 20.45. Vi håper selvfølgelig så mange som mulig tar turen, og jeg føler egentlig NFF har gjort sitt og vi spillere har gjort vårt til at vi skal kunne få flere på kamp.
Nå håper landslagsgutta at også tirsdagens møte med Bulgaria, som Norge tapte 0-1 for i Sofia, blir folkerikt.
– Mulighetene for gruppeseier er gode slik det ser ut nå. Revansjerer vi tapet mot Bulgaria ser det lyst ut, sier Fossum.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame