ULLEVAAL (Eurosport.no):
Vi har hørt det før. Spillere som presterer godt i noen få kamper og ropene om landslagsspill kommer rekende på ei fjøl. Enten fra pressen, på sosiale medier eller fra spilleren selv. Alternativt alle tre.
UEFA Nations League
Har hatt 15 ulike stoppere i troppen: – Ikke en ideell situasjon
09/11/2020 PÅ 20:43
Simen Juklerød ble solgt for om lag tre millioner kroner fra Vålerenga til Royal Antwerpen i Belgia i sommer. På kort tid har han spilt seg til fast plass med gode skussmål, noe som har gjort at han ga følgende uttalelser til Nettavisen:
– Fortsetter jeg å spille sånn her, da forventer jeg at de tar turen, sier Simen Juklerød med klar adresse til landslagsledelsen.
Det har landslagets assistenttrener og «speidersjef» Per Joar Hansen fått med seg.
– Ja, han har jo faktisk har gjort det veldig bra i Antwerpen. Han har spilt fast de siste kampene, skaffet straffe og hatt en nydelig assist, så det er bare å stå på videre, sier Hansen til Eurosport.

– Bra at han presterer

– Hvis dere ser opptaket så er det en fryktelig flott assist. Jeg går av to spillere på siden og legger på bakerste så han header nesten ferdigscoret, sier Juklerød til Nettavisen.
– Hva tenker du om at han venter visitt fra landslaget, Hansen?
Det får han bare gjør, men vi tar ut de spillerne vi mener er gode nok. Men det er bra at han har spilt seg inn på laget og presterer, sier Lars Lagerbäcks assistent.
Svensken selv er klar på at det skal en del til for å spille seg inn i troppen hans framover.
For de som ikke har vært med før så må man være dominant over lengre tid for å være aktuell for A-landslaget.

Eresdivise har tapt seg i kvalitet

Samtidig kommer Per Joar Hansen med et varsko om nivået på ligaen der mange norske spillere oppholder seg for tiden: Eresdivise.
– De beste lagene i Nederland og Belgia ligger fortsatt et stykke foran oss, men jeg syns at det hollandske ligaen har tapt seg litt i kvalitet. Før hadde de tre-fire lag med i Champions League, men nå sliter de med å få inn knapt nok ett.
– Det ser man også på rankingen og på landslaget deres, bemerker han.
Med spillere både i Heerenveen, Vitesse, AZ Alkmaar og Ajax er Eres divise en viktig utviklingsarena for mange unge, norske, men Hansen er ikke videre bekymret likevel.
– Jeg tror det er en liga som er et hopp opp fra vår, men som ikke er avskrekkende i kvalitet og de som er der får bra med spilletid, sier Hansen.
Har du sett denne?
UEFA Nations League
Serbia-kampen med svartebørs-potensial: – Veldig kritisk
02/03/2020 PÅ 07:24
UEFA Nations League
Serbia-kampen er utsolgt
20/01/2020 PÅ 12:36