Ødegaard ble opprinnelig tatt ut i U21-landslagstroppen. Årsaken var at Norge fortsatt hadde muligheten til å kvalifisere seg for EM. Det håpet sluknet med 1-2-tapet for Tyskland fredag.
Nå hentes Martin Ødegaard opp på A-landslaget. Årsaken er at Sander Berge har reist hjem til Belgia grunnet muskelstivhet.
– I og med dette med Sander, så ville vi fylle på troppen. Vi har Stefan (Johansen), og Even (Hovland) og Iver (Fossum) kan også gå inn og spille sentralt hvis det er behov eller hvis vi får noen flere skader, sa landslagssjef Lars Lagerbäck på søndagens pressekonferanse.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Nederland-proffen pådro seg nylig et brudd i hånden i en cupkamp for klubblaget Vitesse. Skaden skaper imidlertid ikke bekymring.
Landslagssjef Lars Lagerbäck sa følgende om Ødegaard-diskusjonen da han presenterte sin tropp til kampen mot Slovenia og Bulgaria:
– For hans utvikling og for A-landslagets del er det bedre at han får to ganger 90 minutter av Smerud denne gangen. Han har veldig lite spilletid. Han var skadet også i vår, så jeg tror vi er tjent med at han kommer enda bedre i gang i Nederland.
Nå har han altså endret mening.
Norge møter Bulgaria på Ullevaal tirsdag.
(©NTB)
Sett denne?
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53