Ødegaard ble opprinnelig tatt ut i U21-landslagstroppen. Årsaken var at Norge fortsatt hadde muligheten til å kvalifisere seg for EM. Det håpet sluknet med 1-2-tapet for Tyskland fredag.
Nå hentes Martin Ødegaard opp på A-landslaget. Årsaken er at Sander Berge har reist hjem til Belgia grunnet muskelstivhet.
– I og med dette med Sander, så ville vi fylle på troppen. Vi har Stefan (Johansen), og Even (Hovland) og Iver (Fossum) kan også gå inn og spille sentralt hvis det er behov eller hvis vi får noen flere skader, sa landslagssjef Lars Lagerbäck på søndagens pressekonferanse.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
Nederland-proffen pådro seg nylig et brudd i hånden i en cupkamp for klubblaget Vitesse. Skaden skaper imidlertid ikke bekymring.
Landslagssjef Lars Lagerbäck sa følgende om Ødegaard-diskusjonen da han presenterte sin tropp til kampen mot Slovenia og Bulgaria:
– For hans utvikling og for A-landslagets del er det bedre at han får to ganger 90 minutter av Smerud denne gangen. Han har veldig lite spilletid. Han var skadet også i vår, så jeg tror vi er tjent med at han kommer enda bedre i gang i Nederland.
Nå har han altså endret mening.
Norge møter Bulgaria på Ullevaal tirsdag.
(©NTB)
Sett denne?
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25