Troppen skulle være samlet fra mandag og spilt en treningskamp onsdag, men på grunn av konflikten rundt en ny landslagsavtale er Åge Hareides tid med spillerne kuttet ned til to treninger.
Forberedelsene kommer til å få betydning for laguttaket og for taktikken til søndagens kamp, innrømmer Danmarks norske landslagssjef.
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 KLOKKEN 19:10
– Jeg ville gjerne ha prøvd nye spillere mot Slovakia. Nå må vi bruke de som vi kjenner og er trygge på, sa Hareide.
– Det er imidlertid en fordel at vi har så stor kontinuitet i troppen, og vi har kun to nye spillere i form av Christian Nørgaard og Anders Christiansen, la han til.

Spissproblem

19 av troppens 23 spillere var med til VM. I tillegg til Nørgaard og Christiansen kommer Nicolai Boilesen og Rosenborg-kaptein Mike Jensen, men de to sistnevnte har tidligere vært tatt ut under Hareide.
Siden VM har William Kvist og Michael Krohn-Dehli landslagspensjonert seg. Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg er skadd.
Det etterlater Andreas Cornelius som den eneste rene spissen i troppen. Pione Sisto, Viktor Fischer, Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen brukes primært som kanter på landslaget.

Lærte av VM

Hareide sa at han har funnet en spiss som er kynisk foran mål.
– Alle skriker etter en målscorer. Alle skriker etter flere mål. Vi skal skape flere farlige situasjoner, og vi skal bli dyktigere til å sparke den inn, sa nordmannen.
– Vi skal legge press på de offensive spillerne, så de scorer når de får sjansen. Det er lærdommen fra VM mot Kroatia. Den kampen kunne vært avgjort i ordinær tid, avsluttet landslagssjefen.
(©NTB)
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 KLOKKEN 19:04
EM
Eriksen er våken og sendt til undersøkelser ved Rigshospitalet
12/06/2021 KLOKKEN 17:01