5172 var tallet på tilskuere da Norge tok imot Kypros på Ullevaal Stadion torsdag kveld i den første kampen i Nations League.
Det er kommet kritikk mot at de dyreste billettene til kampen mot Kypros kostet 500 kroner for voksne og 250 for barn. Dagen etter meldte NFF at de skal vurdere å endre prisen til neste hjemmekamp.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Eurosports fotballekspert Kenneth Fredheim mener det er en åpenbar grunn for de lave tilskuertallene.
– Årsaken er vel åpenbar. Helt hinsides prising fra NFF sin side kombinert med en lite attraktiv motstander. Det er rett og slett hovedgrunnen. Og det er fullstendig uforståelig for meg at NFF tror de kan ta 500 kroner. Det må vel være bedre å invitere idrettslag og at billettene koster 150 kr og ha 15 000 der enn 5000. Spesielt når vi har et spennende landslag. NFF må rett og slett skjerpe seg, sier han.
Sveriges fotballforbund meldte også fredag at de kommer til å selge billettene til Russland-kampen i november billigere enn kampen mot Tyrkia. Fredheim mener dette er noe også NFF bør gjøre til neste hjemmekamp.
– Jeg blir sjokkert hvis de ikke gjør det. Det er klart at de må gjøre det, de må minst halvere den, sier han.

Trondheim og Bergen?

Publikumstallet 5172 er landslagets laveste i en turneringskamp på hjemmebane siden 3540 så hjemmetapet mot Island i EM-kvalifisering i september 1987, skriver NTB.
– Vi må vurdere prisene for de kommende kampene. Selv om sen kampstart og andre forhold også påvirker publikum, var tilskuertallet mot Kypros altfor lavt. Vi må ta kritikken på alvor, sa kommunikasjons- og samfunnsdirektør Svein Graff til NTB.
Fredheim mener hvem motstanderen er også er en viktig faktor.
– Det er mye viktige å få fyllt opp tribunen, enn å få den veldig stusselige rammen som var nå. Så har det litt å si hvem de spiller mot, hvis det er mot Tyskland og England så er det noe annet, for det er motstandere folk vil se.
– Hadde det vært en mulighet å flytte kampene til en annen stadion i Norge?
– Ja, i hvert fall privatlandskamper tenker jeg. Jeg synes det er rart at de ikke prøver en kamp i Trondheim og en kamp i Bergen, hvor det er gode gressbaner og det er store byer. Det synes jeg er underlig, sier Fredheim.
Men han forstår også at kampene hvor det står om poeng vil spilles på Ullevaal Stadion.
– Men jeg forstår at man vil ha en fast arena når det er kvalikkamper og på tellende kamper, da forstår jeg at de ønsker å spille i Oslo. På grunn av de normale rammene rundt det, med for eksempel trening og hotell, legger han til.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53