ULLEVAAL (Eurosport.no):
Lars Lagerbäck har siden han tok ut sin første norske landslagstropp i mars 2017 ytret ønske om å finne en stamme i laget han kan bygge laget sitt rundt, slik han hadde stor suksess med i Sverige og Island.
UEFA Nations League
Har hatt 15 ulike stoppere i troppen: – Ikke en ideell situasjon
09/11/2020 PÅ 20:43
Det har tatt tid, men vårens fire seire har gjort at svensken føler seg trygg på den kjernen av spillere han har hatt med i 2018. Derfor var det få overraskelser da troppen til Nations League-kampene mot Kypros og Bulgaria ble tatt ut.

Vanskelig å slå seg innDet betyr at det igjen kun er to spillere fra Eliteserien med i a-landslagstroppen, Rosenborgs Tore Reginiussen og Birger Meling.
– Jeg tror ikke det handler om Eliteserien eller om man spiller i en annen liga, men at vi har funnet en stamme på 18-19 spillere, til dels unge, som gjør det så bra på landslaget gjør at det på sikt kommer til å bli veldig vanskelig å slå seg inn i laget, sier Lagerbäck til Eurosport etter uttaket tirsdag.
I en 23-mannstropp så går det an å rullere noe, men nå skal vi spille betydningsfulle kamper og da valgte vi de 23 vi mener er best, følger han opp.
Dermed er det små utsikter for spillere som markerer seg i Eliteserien til å spille seg inn på landslaget med det første. Samtidig er den rutinerte svensken veldig fornøyd med prestasjonene til blant andre Kristoffer Zachariassen og Eirik Hestad i Europa.
– Absolutt. Ikke bare at de gjør det bra, men jo mer erfaring de får fra europeisk nivå er en fordel for deres utvikling.
Ikke på blokka
Begge to er spillere med «Lagerbäckske» egenskaper i form av at de er toveisspillere med stor løpskapasitet, allsidighet, målteft og utholdenhet. Likefullt er svaret kontant på spørsmål om Hestad har vært vurdert til denne troppen.
– Nei, det har han ikke vært. Det finnes mange av den type spillere som spiller på øverste nivå i Norge.
Det til tross for at Hestad har fått et gjennombrudd denne sesongen, ved å prestere på et stabilt høyere nivå, og ikke minst notert seg for seks mål i Eliteserien og det samme på bare seks kamper i Europa-spill. I fjor ble det ingen nettkjenninger på 23-åringen.
Det er noe av det mest interessante i vår jobb, å sammenligne de som spiller i toppklubber som Galatasaray eller Olympiakos, som ofte er bedre enn motstanderne, men de som er i en middels klubb i Norge eller Nederland – det er vanskelig å vurdere nivået.

Men:
– For de som ikke har vært med før så må man være dominant over lengre tid for å være aktuell for A-landslaget.
Hva gjelder spissplassen, så dreide mye seg om Erling Braut Haaland på dagens pressekonferanse. 18-åringen får sin debut på U21 i denne omgang, mens Eliteseriens toppscorer, Marcus Pedersen, heller ikke fikk plass.
– De vi har er bedre, det er det enkleste svaret. Ingen har spilt seg ut og vi har gjort det bra, og da blir det ikke bytter. Særlig spissene er jeg veldig fornøyd med, forklarer Lagerbäck.
Pedersen, som har 14 mål denne sesongen og ni landskamper på CVen (den siste i playoff-tapet mot Ungarn i november 2015), ble diskutert på kammerset før uttaket.
– Han pratet vi om før denne samlingen, men den femte spissen – som ikke kom med – i denne troppen var Ola Kamara, avslutter svensken.
UEFA Nations League
Serbia-kampen med svartebørs-potensial: – Veldig kritisk
02/03/2020 PÅ 07:24
UEFA Nations League
Serbia-kampen er utsolgt
20/01/2020 PÅ 12:36