– På mandag ser man en kamp i Allsvenskan eller kampen mellom Tromsø og Brann. Etterpå ser du Bournemouth - Crystal Palace. Du ser med det blotte øyet, uten at du trenger å være skarp i analysen, at det er et klart skille.
Det sa Lars Lagerbäck til Eurosport.no for en drøy uke siden.
Mange ristet på hodet da verken Moldes Eirik Hestad eller Sarpsborg 08s Kristoffer Zachariassen var i troppen til kampene mot Slovenia og Bulgaria.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
Landslagssjefen er svært sjelden å se på Eliteserie-arenaer, og innrømmet at det har en betydning hvilken liga man spiller i når troppen skal tas ut.
Se hele intervjuet med Lagerbäck her (saken fortsetter under):
I denne ukens Eliteserie-podcast tar Eurosports eksperter et oppgjør med langslagssjefens tilnærming til spillere i hjemlig liga.
– Måten Lagerbäck nuller Eliteserien på, får meg til å tenke «hva er dette her?», sier Eurosports kommentator Asbjørn Myhre.
– Det virker nesten som om han tenker at det ikke er verdt å se på, fordi det ikke er noen å finne, legger han til.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth stiller seg også kritisk til landslagssjefens tilnærming.
– Han sier jo i praksis at spillere i Eliteserien ikke har sjans fordi de spiller i Norge. I tillegg kan han ikke si noe om hvilke spillere som er på lista, sier Gauseth.
Myhre setter spørsmålstegn ved om klubbene flere av de uttatte spillerne representerer egentlig er bedre enn toppklubbene her hjemme.
– Vi har landslagsspillere i den nederlandske toppligaen og 2. Bundesliga. Er det så mye bedre enn Molde, RBK, Sarpsborg 08 og Brann på sitt beste? Hvis jeg var generalsekretær i NFF, ville jeg synes det var et uheldig signal å sende, mener Myhre.
– At ikke Zachariassen og Hestad skal være i den diskusjonen fordi de spiller i Norge, er veldig rart, slår han fast.
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25