SANDVIKA (Eurosport.no):
Det var en offensiv og sprudlende Joshua King som møtte Eurosport.no dagen før møtet med Kypros.
For etter det han selv omtalte som en «turbulent» fjorårssesong, er 26-åringen tilbake på toppnivå for både klubb- og landslag. Nå vil han ta seg til sitt første sluttspill med flagget på brystet.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57

– Kan ikke huske at vi har spilt så bra

Torsdag er Kypros motstander i Nations League-åpningen – starten på det som kan bety en ekstra mulighet til å kvalifisere seg til EM 2020.
– Nå har vi fire seire på rad, og det ser ut som det funker. Jeg kan ikke huske at vi har spilt så bra mens jeg har vært på landslaget.
For King mener at med både Nations League og den «vanlige» EM-kvaliken, så ligger alt i egne hender med tanke på å komme seg til lagets første mesterskap siden år 2000.
– Endelig har vi en fresh start, vi har mulighet til å komme til EM, det er opptil oss selv med både Nations League og så kvaliken. Vi må ta de sjansene vi har og i de to kampene som kommer må vi gå for seks poeng.

– Veldig fornøyd med sesongstarten

Også på klubblaget har 26-åringen funnet godølelsen igjen.
Etter 17/18-sesongen var King misfornøyd med å spille annenfiolin bak Callum Wilson i Bournemouths angrep. Antallet Premier League-scoringer ble halvert fra 16 til åtte og Romsås-gutten ga tydelig uttrykk for at han ikke trivdes i tierrollen.
Siden har det gått en sommer og nå blomstrer de to sammen med Ryan Fraser som lagets fremste offensive våpen, men fortsatt er Wilson spydspiss og King kneppet dypere i banen.
– Jeg er veldig fornøyd med både pre-season og starten på sesongen. Vi fikk seks poeng på de to første og burde slått Everton, det er vi skuffa over siden de fikk rødt kort så tidlig, mens Chelsea var en tøff kamp. Eneste forskjellen der var at de har Hazard på laget, sier King til Eurosport.no.
Etter det han omtalte som en «turbulent» fjorårssesong har King tatt en prat med Eddie Howe, som han har et nært og godt forhold til.
– Eddie er tøff, det er han. Men han er også fair, det er derfor han har fått til så mye bra. Og nå spiller jeg litt høyere i banen enn i fjor. Jeg trives veldig godt i Bournemouth og lagmoralen denne sesongen har vært helt sinnsykt bra, forteller han.
– De tre siste sesongene har vi ikke fått poeng i de to-tre første kampene, mens i år tok vi to seire fra start. Så vi har definitivt gjort noe riktig i sommer og gruppa har det bra sammen i garderoben – det er «all good», fortsetter King.

Hyller lagkompisen

Men om 26-åringen skal komme seg tilbake til tallene han leverte som midtspiss i 16/17-sesongen er uvisst. Statistikken viser at han har 21 touch i 16-meteren, sju skudd, fem av dem i boks og ett på mål denne sesongen. Til sammenligning har Wilson 33, 14, 14 og 6 i tilsvarende kategorier.
King hyller lagkompisen:
– Callum har vært fantastisk for oss i høst. Han ser ut som det han gjorde da jeg signerte for klubben, før han fikk den alvorlige kneskaden, så det er bare positivt for Bournemouth.
Men legger til at det fra nå av er han som tar straffene, etter at Wilson fikk sjansen i seriepremieren mot Cardiff.
– Jeg ga ikke fra meg noe straffe, det er jeg som er på dem. Jeg er veldig god kompis med Callum (Wilson), men han holdt ballen og jeg ville ikke krangle med ham på banen. Men han bomma, og du så at jeg tok neste straffe – og det er jeg som tar de framover, slik jeg har gjort de to siste sesongene, smiler King.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53