ULLEVAAL (Eurosport.no):
Drømmen om gruppeseier i Nations League lever i beste velgående etter at Mohamed Elyounoussi sørget for 1-0 hjemme mot Bulgaria på Ullevaal.
Seieren var Norges andre på fire dager etter at også lørdagens møte med Slovenia endte med 1-0-seier.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
– Vi gjør jobben. Vi kom hit for en uke siden og sa vi skule ha seks poeng og drar herfra med seks poeng. Det er det viktigste, sa Joshua King til Eurosport.no etter kampen.
Norge var, i likhet med det sure 0-1-tapet i Sofia, det klart beste laget og både kunne og burde vunnet mer.
Elyounoussis scoring kom etter et strålende angrep i en førsteomgang hvor Norge til tider serverte meget underholdende angrepsfotball.
– Førsteomgangen er vår beste prestasjon så lenge jeg har vært på landslaget de siste 4-5 årene, sa King.
Den andre omgangen ble ikke like fartsfylt, men Norge fortsatte å dominere og burde økt ledelsen både en og to ganger. King, som fikk en stor mulighet allerede i åpningsminuttene, ble servert på blankt mål like før slutt men klarte ikke å stokke beina.
– Jeg har aldri hatt en så stor miss før. Den går i historiebøkene, og kommer nok til å ende opp på YouTube en eller annen gang. Jeg har allerede fått meldinger fra kompiser, men heldigvis har jeg selvtillit til å komme meg videre. Sånn er fotballen.
– Fikk du høre det i garderoben også?
– Ja, jeg fikk høre det av Tarik, Marcus, Moi, Omar... Men de vet jeg tåler det, hvis ikke hadde de ikke meldt, ler King.
Norges stjernespiss var likevel blant banens beste spillere, og sørget alene for fire gule kort til bulgarske spillere.
– Jeg kan vedde hus og bil på at de hadde fått beskjed om å ta meg ut. Men vi drar herfra med tre poeng, og den som ler sist, ler best, avsluttet King.
Trepoengeren betyr at Norge nå topper gruppa med bedre målforskjell enn Bulgaria (begge med 9 poeng).
Norges neste Nations League-kamp er 16. november borte mot Slovenia, som ble slått 1-0 på Ullevaal lørdag. Lars Lagerbäcks gutter avslutter gruppespillet borte mot Kypros tre dager senere.
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25