ULLEVAAL (Eurosport.no):
Det var knyttet stor spenning til om 18-åringen ville være en del av A-landslagstroppen i forbindelse med Norges to første kamper i Nations League, mot henholdsvis Kypros og Bulgaria 6. og 9. september.
Men da Lars Lagerbäck presenterte 23-mannstroppen på Ullevaal tirsdag, var ikke Braut Haaland blant de utvalgte.
UEFA Nations League
Har hatt 15 ulike stoppere i troppen: – Ikke en ideell situasjon
09/11/2020 KLOKKEN 20:43

– Han er interessant

På spørsmål om Moldes stjerneskudd svarte landslagssjefen følgende:
– Jeg har selvfølgelig sett flere Molde-kamper. Han er en lovende spiller. Jeg hadde en kamerat som definerte et talent som «en som enda ikke har lykkes». Det gjelder jo ikke Erling. Han er en spiller som interessant, så vi får se hvordan han utvikler seg videre. Nå får han jo debuten for U21-landslaget, så får vi se hvordan det går. Han konkurrerer jo også med gode spillere, så det blir tøft å gjøre seg fortjent til en plass.
–Vurderte du å ta han med?
– Jeg vurderer det slik at de fire angrepsspillerne jeg har tatt med nå er de klart beste alternativene, svarte Lagerbäck.
De fire er Alexander Sørloth, Joshua King, Tarik Elyounoussi og Bjørn Maars Johnsen.
Resten av troppen:
Keepere: Rune Almenning Jartein, Sten Grytebust, Ørjan Nyland​
Forsvarsspillere: Kristoffer Ajer, Omar Elabdellaoui, Martin Linnes, Birger Meling, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen, Sigurd Rosted, Jonas Svensson​
Midtbanespillere: Sander Berge, Mohamed Elyounoussi, Iver Fossum, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø, Ole Selnæs, Martin Ødegaard

Kan debutere på U21-landslaget​

Selv om han ikke er en del av Lagerbäcks tropp, kan altså Braut Haaland se frem til sin første samling som U21-landslagsspiller. Leif Gunnar Smeruds gutter møter Aserbajdsjan borte 11. september.
– Vi trodde vel EM-håpet var dødt i fjor på denne tiden, men det er fortsatt liv i det. Vinner vi de tre siste kampene har vi en fair sjanse, sa Smerud på lagpresentasjonen tirsdag.
Av de tre kampene gjenstår to møter med Aserbajdsjan i tillegg til bortekamp mot Tyskland.
Tobias Børkeeiet, Nico Mickelson, Hugo Vetlesen og Leo Østigård er i likhet med Braut Haaland hentet opp fra G19 til U21.
Hele troppen:
Sondre Rossbach, Per Kristian Bråtveit, Julian Ryerson, Andreas Hanche-Olsen, Fredrik Pallesen Knudsen, Ulrik Yttergård Jenssen, Vebjørn Hoff, Hugo Vetlesen, Morten Thorsby, Birk Risa, Henrik Bjørdal, Tobias Heintz, Aslak Fonn Witry, Leo Østigård, Nico Mickelson, Tobias Børkeeiet, Dennis Johnsen, Runar Espejord, Vajebah Sakor, Erling Braut Haaland.
UEFA Nations League
Serbia-kampen med svartebørs-potensial: – Veldig kritisk
02/03/2020 KLOKKEN 07:24
UEFA Nations League
Serbia-kampen er utsolgt
20/01/2020 KLOKKEN 12:36