ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Ola Kamaras landslagskarriere har gått en broket vei siden debuten for drøyt fem år siden, med innhopp, tap og vrakinger som gjentakende ingredienser.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
Men i mars fikk han en sjelden sjanse da Joshua King og Alexander Sørloth meldte forfall. Da spilte han fra start etter å ha prestert godt over tid i LA Galaxy, og takket for tilliten ved å dunke inn tre mål mot Australia på Ullevaal. Han fikk igjen sjansen i én omgang mot Panama i juni, og skussmålene var gode fra Lars Lagerbäck, men siden har han vært fraværende i svenskens landslagstropper.

Kan gå rett inn på laget

Nå kan Oslo-gutten bli avgjørende når Norge skal ut i de to siste Nations League-kampene mot Slovenia og Kypros, i særdeleshet om ledestjernen Joshua King ikke blir skadefri til kampene i neste uke.
– Jeg syns faktisk han har hatt uflaks, framfor alt da vi hadde en torsdagskamp i september (lang reisevei og tidsforskjell er en faktor, journ.anm), etter at han presterte såpass bra på samlingene før sommeren. Så han burde fått en sjanse til, men så har også de andre spissene gjort det såpass bra... men slik status er nå, med spørsmålstegn rundt King, så vil jeg ha ham med, sier Lagerbäck til Eurosport.no.
– Dessuten, de kampene jeg har sett ham (på TV), så har han vist kvaliteter som jeg holder høyt og som minner om Josh, legger han til.
Tolker jeg deg dithen at han kan gå fra å være vraket fra tropp til rett inn på topp?
– Det kan være fullt mulig, ja.
Fordi rolle er så viktig?
– Det kommer litt an på hva slags lag Kypros og Slovenia stiller med, om vi vil ha bevegelige spisser eller noe annet, men det finnes en god sjanse for at han får starte – det gjelder alle i troppen, de viser at de vil sloss om en plass i startelleveren.
Saken fortsetter under videoen:

Trives med Zlatan

Kamara har notert seg for 14 scoringer på 31 kamper for LA Galaxy i 2018, mange av dem på topp i tospann med Zlatan Ibrahimovic. De to har utviklet et godt samarbeid og har assistert hverandre ved en rekke ganger. Dessverre holdt det ikke til en plass i sluttspillet for laget fra Los Angeles.
Lagerbäck kjenner naturligvis superstjernen veldig godt fra tida deres sammen på landslaget i Sverige, men har ikke forhørt seg med 37-åringen om Kamara i denne omgang.
– Vi hadde bra med SMS-kontakt gjennom årene, men det har dabbet av siden ingen av oss har vært flinke til å opprettholde den. Så det er lenge siden jeg har hatt direktekontakt med ham, dessverre, smiler svensken.
PS! Lagerbäck bekrefter overfor Eurosport at Alexander Sørloth kommer inn dersom King må trekke seg fra troppen med sin vonde ankel.

Kamara-dobbel til liten nytte

VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25