Fotball

UEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Cleaner wearing mask while cleaning at the Hong Kong Airport. Since the outbreak of the Corona Virus epidemic in Wuhan, China, concerns have risen about how the virus might be spread by air travelers. Flight attendants and pilots are now wearing face mask

Foto: Getty Images

AvEurosport
25/02/2020 på 17:35 | Oppdatert 25/02/2020 på 18:46

Det nye koronaviruset kan potensielt sette gjennomføringen av sommerens EM-sluttspill i fotball i fare. Det bekrefter Uefa-toppen Michele Uva.

Visepresidenten i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) er tydelig på at situasjonen rundt det verdensomspennende virusutbruddet følges tett.

Eliteserien

Haug om keeperduellen i Vålerenga: – Ingen ambisjon om å sitte på benken

FOR 17 MINUTT SIDAN

– Akkurat nå er vi i en ventefase. Vi vurderer land for land, og fotballen må følge de retningslinjene som kommer fra de individuelle nasjonene, sier Uva i et intervju gjengitt av det svenske nyhetsbyrået TT.

– Gjennomføringen av konkurransene vil bare stoppes dersom situasjonen utarter, fortsetter fotballtoppen.

Det nye koronaviruset har spredd seg til en rekke europeiske land den siste tiden. Tirsdag ble det påvist tilfeller i både Sveits og Spania. I Italia er allerede strenge tiltak iverksatt for å hindre ytterligere spredning.

EM-sluttspillet i fotball spilles fra 12. juni til 12. juli. Norge kan sikre seg plass gjennom to kvalifiseringskamper i neste måned.

Totalt skal sluttspillkampene spilles i 12 ulike land. Blant byene som står som arrangør er Roma. Selv om Italia har mange smittede personer, skal viruset så langt ikke være påvist i hovedstaden.

(©NTB)

Fotball

Kjempesmell for Sørloth i gullkampen – Gulbrandsen mot seriemesterskap

FOR EIN TIME SIDAN
Fotball

Diomande ut med skade i comebacket

FOR 2 TIMAR SIDAN
Relatert
Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen