Det melder forbundet onsdag på sitt nettsted.
De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
8 TIMER SIDEN
Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember.
Det er innledet disiplinærsak også mot fotballforbundene i Romania, Belgia, Nederland, Portugal og Danmark etter EM-kvalifiseringskampene sist helg. Alvorligst er anklagene mot Romanias fotballforbund etter at det var nye tilfeller av tribunerasisme i kampen mot Sverige.
Kampen i Bucuresti ble avbrutt en kort stund i slutten av 2. omgang etter rasistisk hets rettet mot den svenske innbytteren Alexander Isak. Martin Ødegaards klubbkamerat var byttet inn et kvarter før slutt i kampen der Sverige sikret EM-billett med 2-0-seier.
– Jeg håndterte det bra, og lagets støtte var utrolig. Det varmer, sa Isak etterpå til TV4.
Romania ble som følge av tribunerasisme dømt til å spille for tomme tribuner i kampen mot Norge forrige måned, men utnyttet et smutthull i reglementet og fylte tribunene med barn som lagde stor stemning.
Alle disiplinærsakene skal behandles samme dag, og omspillsklare Romania kan få strenge sanksjoner.
(©NTB)
(©NTB)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
12 TIMER SIDEN