Populære sporter
All sport
Vis alt

Oppløftende nyheter rundt Glimt-profilen: – Aktuell for en startplass

Oppdatert 05/10/2022 klokken 13:53 GMT+2

Kjetil Knutsen måtte klare seg uten en av lagets største profiler i helgens kamp mot Lillestrøm. Nå bekrefter Bodø/Glimt-treneren at Ola Solbakken er tilbake for fullt.

Ola Solbakken

Foto: NTB

LONDON/OSLO (Discovery):
Saken oppdateres.
Solbakken var tilbake i full trening på onsdag, og Kjetil Knutsen vil ikke være redd for å bruke høyrekanten fra start mot Arsenal torsdag kveld.
–Han er 100 prosent og aktuell for en startplass, sier Knutsen til Discovery.
Det betyr at Glimt-treneren rår over en så og si skadefri tropp før møtet med Arsenal.
– Det er lenge siden vi har vært en så stor gruppe i trening. Det er ekstremt gledelig, og blir viktig inn mot en travel høst, fortsetter Knutsen.

Tidligere i år har Solbakken slitt med en skulder som gikk ut av ledd. Skulderskaden gjorde blant annet at han gikk glipp av begge oppgjørene i Champions League-playoffen mot Dinamo Zagreb.
I tillegg har Bodø/Glimt hatt skader på en rekke andre sentrale spillere. Amahl Pellegrino og Brede Moe har begge slitt med skader den siste tiden, men var i elleveren mot Lillestrøm.
Hugo Vetlesen kom også inn og fikk 17 minutter mot Haugesund etter å ha måttet gi seg i pausen i siste seriekamp før landslagssamlingen.

Ønsker å rullere

Med en tilnærmet skadefri tropp, ønsker Kjetil Knutsen å rullere mer enn tidligere - til tross for at Bodø/Glimt kjemper en knalltøff kamp på to fronter og ikke har råd til å gi fra seg noe gratis.
Likevel ønsker han ikke å rullere bare for å rullere. Knutsen vil ta ut den elleveren som han mener er kapable til å levere den sterkeste forestillingen.
– Når vi har hatt en robust gruppe som har tålt å stå et tett kampforløp, så har det vært en fordel fordi samhandlingen blir på et veldig bra på nivå. Så må vi også se kampen over 90 minutter. Hvem kan komme inn å endre kampbildet? Og så må vi se formutvikling. Hvem som er på vei opp og hvem som er på vei ned, og ikke minst hvilke kvaliteter trenger vi med tanke på hvem som er motstander, sier Glimt-treneren
Knutsen sammenligner egen spillerlogistikk med torsdagens motstander.
– Arsenal har dekning i alle posisjoner, men (Fabio) Vieira og (Martin) Ødegaard er veldig like. Det er veldig lite som skiller spillerne, for de finner spillere som passer inn i måten de spiller på. Det er veldig likt det vi gjør. Derfor blir det ofte at vi står med elleveren som vi tror kan gjøre det best, så blir det en tøff oppgave å jobbe seg inn igjen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame