Det er ikke hverdagskost at norske klubber spiller mot motstandere med en CV som inneholder blant annet syv Champions League-titler. Torsdag er det imidlertid det som skjer, da Bodø/Glimt møter Milan på bortebane i tredje kvalifiseringsrunde av Europa League.
Serie A-laget må nok regnes som favoritter, men Jørgen Strand Larsen er blant dem som tror Eliteserie-lederne kan gi vertene problemer på mektige San Siro. 20-åringen gikk til nederlandske Groningen fra Sarpsborg 08 for bare noen uker siden, men har førstehandserfaring både med Bodø/Glimt etter to møter med dem som 08-spiller denne sesongen, i tillegg til å ha vært på utlån til Milan tidligere i karrieren.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
– Det er et j*vlig bra lag Glimt skal spille mot. Det blir tøft, men jeg er ganske sikker på at gjengen fra Bodø kommer til å ryste dem litt. Ikke at jeg tror det blir 3-0 til Glimt, men jeg har spilt mot dem flere ganger i år og kjenner gutta der ganske godt. Det blir spennende å se hvordan de klarer seg mot Milan. Jeg kjenner jo et par av dem der og. Det blir en kul kamp, sier Strand Larsen.

Trente med keeperstjerne

Groningen-proffen var på utlån fra Sarpsborg 08 til Milan tilbake i 2017/2018-sesongen. Strand Larsen fikk aldri debutert på klubbens A-lag, men hadde flere treningsøkter med de store stjernene. Flere av dem er fortsatt i klubben den dag i dag.
En av dem er keeper Gianluigi Donnarumma. Han har vært fast på laget helt siden han var 16 år gammel. Den nåværende 21-åringen har allerede rukket å spille over 200 kamper for den tradisjonsrike klubben. I løpet av den tiden har han fått rykte på seg for å være en av de neste store keeperene i fotballen.
Jørgen Strand Larsen husker Donnarumma godt fra Milan-tiden.
– Han må vel være den beste keeperen jeg har møtt, sier Strand Larsen.
Den norske angriperen tror Glimt er avhengige av å spille seg frem til gode muligheter for å overliste Donnarumma, fremfor å forsøke seg fra distanse.
– Kristoffer Askildsen (nordmann på Sampdoria) scoret vel mot ham på et langskudd tidligere i år, men det er ikke ofte han slipper inn sånne.

For dårlig tilbud

Selv var Strand Larsen ferdig i Milan etter et drøyt år på utlån. Han forteller at den italienske storklubben ønsket å hente ham permanent, men overgangen gikk aldri i orden.
– Det var litt synd at det ikke gikk i orden, for tilbudet deres til meg var godt nok, men tilbudet til 08 var ikke helt der oppe og nikket. Jeg forsto 08 godt. Det var selvfølgelig skuffende der og da, men det var forståelig at det ikke gikk gjennom.
Listen over Milans store triumfer er lang, men de siste årene har vært vanskeligere for I Rossoneri. Forrige ligatittel kom tilbake i 2010/2011-sesongen. Laget har eller ikke vært i Champions Leagues gjeve selskap siden 2014. Denne sesongens Europa League er imidlertid en grei mulighet for trener Stefano Pioli og co. til å endelig hente en pokal igjen.
Først må imidlertid Glimt slås. Vinneren av kampen på San Siro møter så Besiktas eller Rio Ave i playoff på bortebane. Gevinsten der er innpass i gruppespillet.
– De (Glimt) har et ungt og hurtig lag. Vi behøver en ny prestasjon AC Milan verdig. Presterer vi det, går vi videre fra denne runden også, sa Pioli i et intervju på Milans side, skriver NTB.
Et Glimt-sjokk på San Siro kan fort bety at han må finne seg ny jobb.
  • Se Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay.
Sett denne?

Diskuterer kontroversielt intervju: – Undergraver egen trener

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54