Det er Molde som skal forsvare Norges ære i Europa. Torsdag gyver de i gang med Europa League-gruppespillet når de gjester irske Dundalk på bortebane.
Storlaget Arsenal og østerrikske Rapid Wien er de to andre bidragene i Moldes gruppe.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eurosport-ekspert Bengt Eriksen er ikke i tvil om at Arsenal er storfavoritter til å gå av med gruppeseieren. Annenplassen tror han kommer til å stå mellom Molde og Rapid Wien.
– Det er en tøff gruppe. Dundalk er det klart svakeste laget. Molde må feie dem av banen, uavhengig av bortekamp. Avgir de poeng der, er det allerede av avgjort, konstaterer Eriksen.
Saken fortsetter under videoen.

Mener Glimt-signeringen passer bedre i Molde

– Taktstokken og ballsprederen

Eurosports ekspert mener Moldes muligheter bør være gode. Han mener imidlertid at to ting blir nøkkelen for Erling Moe og co. Den første faktoren er at Magnus Wolff Eikrem må være i form.
– I det siste har de slitt litt mot etablert forsvar. Der er Eikrem og sidebackene sentrale. De må gå på løp, så må Eikrem vri og vende spillet, helt til forsvaret slår sprekker. Det er måten å gjøre det på, sier Eriksen.
Eksperten mener Molde var flinke til dette innledningsvis i sesongen. Når man nærmet seg halvspilt, sa det imidlertid stopp.
– Det har lugget litt. Eikrem har slitt med litt skader. De har flere spillere som er i stand til å ta styringen, men ikke så gode og kreative som Eikrem. Han er taktstokken og ballsprederen. Det hjelper ikke å gjøre gode bevegelser på kantene om han med ballen ikke ser deg, sier Eriksen.

Håper på offensiv tilnærming

Den andre tingen som Eriksen mener blir viktig, er inngangen til kampen. Eurosports ekspert etterlyser en offensiv tilnærming der Molde angriper fra første ballspark, i likhet med hva de gjorde i 2015 da de vant gruppen med Fenerbahçe, Celtic og Ajax.
– Vi har sett det før, da var de enestående. Kjør på fra første stund. Det snakkes om at det er risikabelt, men hvis ikke du gjør det, risikerer du at tiden går, sier Eriksen.
Mot Ferencvárosi, i playoffen om Champions League-gruppespill, gikk ungarerne videre med 3-3 sammenlagt. Da ble det 0-0 i Ungarn, i en kamp der Molde ikke kom skikkelig i gang før det nærmet seg slutten.
– Det er blitt en norsk greie. Du ønsker ikke risikere noe, men du risikerer jo at det ikke er tid igjen, gjentar han.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33