I første runde av Europa League-kvalifiseringen gikk Bodø/Glimt enkelt videre etter å ha slått Kauno Zalgiris 6-1, mens Rosenborg vant 4-2 over Breidablik. Viking kommer inn i andre runde.
På mandagens trekning av UEFA ble det klart at de tre Eliteserie-lagene møter disse:
UEFA Europa League
Klar beskjed fra Moe: – Regelen er utdatert
18/03/2021 PÅ 06:26
Bodø/Glimt - FK Žalgiris Vilnius
FK Ventspils - Rosenborg
Viking - Aberdeen FC
Det betyr at både Glimt og Viking får hjemmekamp, mens Rosenborg må reise til Latvia for å møte FK Ventspils.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson kaller det en drømmetrekning for de norske lagene.
– Det er en bra trekning for samtlige av lagene. Vil nesten tørre å kalle det en drømmetrekning, sier eksperten og legger til:
– Det er bare å forberede seg på en morsom fotballhøst for de norske lagene!

– Må frem i skoene

Det var ventet stor spenning til trekningen for Glimt, da de hadde en tredjedels sjanse for å trekke Zlatans AC Milan. Det stod mellom dem, ungarske Fehérvár og litauske Žalgiris Vilnius.
Glimt knuste Zalgiris Kaunas i første kvalifiseringsrunde forrige uke og får besøk av et nytt Zalgiris-lag fra Litauen i den neste runden 17. september, denne gang fra hovedstaden Vilnius.
– Vi visste lite om Kaunas, og vi vet ikke mye om disse heller. De er nok et litauisk lag som er bedre enn det vi møtte sist, så vi må frem i skoene og prestere videre. Vi er sterke i troen på at vi skal gå videre, sier Glimts daglige leder Frode Thomassen til Eurosport.no.
Han er glad for at Glimt nok en gang slipper å reise utenlands.
– Det aller viktigste var å få hjemmekamp. Det handler om å få til reise og alt rundt det. Ellers er de et lag vi burde ha en fair mulighet mot, om vi holder oppe de prestasjonene vi har levert til nå. Men så lever selvfølgelig alle oppgjør sitt eget liv.

Gode muligheter

Eurosport fotballekspert Tor Ole Skullerud spår gode muligheter for et videre avansement i Europa League for Bodø-klubben mot den litauske motstander.
– En veldig fin trekning det der. Kanskje den beste treknigen blant alle de norske klubbene? De får hjemmekamp og møter en motstander som jeg tror er overkommelig. Her har Glimt alle muligheter til å kunne ta seg videre, sier Skullerud til Eurosport.no.
Rosenborg kunne trekke litauske Riteriai, latviske Ventspils eller ungarske Honvéd i andre kamp.
Mens Viking som kommer inn i andre kvalifiseringsrunde kunne trekke skotske Aberdeen, belgiske Standard Liège eller nederlandske Willem II.
Kampene spilles torsdag 17. september. Den tredje kvalifiseringsrunden spilles en uke senere, og alternative motstandere i den runden blir klare ved en trekning tirsdag.
For å komme med i Europa League-gruppespillet må lagene også ta seg gjennom en fjerde og siste kvalifiseringsrunde som spilles 1. oktober.
Tidligere mandag ble det klart at Molde skal møte Qarabağ fra Aserbajdsjan i den tredje runden av Champions League-kvalifiseringen.
Saken oppdateres!
Sett denne?

Mener dette er sesongens lag etter over halvspilt serie

UEFA Europa League
Molde-tap etter tabber og utvisning: – Frustrerende
11/03/2021 PÅ 21:50
UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
26/02/2021 PÅ 14:47