Rosenborg - Alanyaspor 1-0

Eliteserien
RBK tapte terreng etter begredelig forestilling: – Litt for mye «hawaii»
18/10/2020 PÅ 17:48

Rosenborg tok seg videre til Europa League-playoff med kun ti mann, da de tyrkiske cupfinalistene Alanyaspor gjestet Lerkendal torsdag kveld.

Nå venter PSV Eindhoven i det siste hinderet før Europa League-gruppespillet.

Konradsen ble matchvinner

Det ble ingen fyrverkeri av en første omgang, men de tyrkiske gjestene var likevel farlig fremfor trøndernes mål. Derimot endte det ikke i de største utfordringene for Andrè Hansen, og det sto 0-0 da lagene gikk til pause.

Fyrverkeri ble det vel og merke i siste halvdel. Like før kvarteret spilt andre omgang falt ballen ned hos Anders Konradsen like fremfor tyrkernes mål, etter å ha gått via fanget til Alanyaspors Askot. Konradsen var sikker som banken, og sendte hjemmelaget i ledelsen.

RBK-utvisning

Det var en nok så amper stemning ute på matta på Lerkendal, og de gule kortene ble delt ut med jevne mellomrom - noe målscorer Konradsen fikk kjenne på.

Etter å ha brukt armen i en duell med Karacan, måtte dommer frem med det gule kortet for andre gang mot Rosenborg-spilleren og Konradsen ble sendt i garderoben. Dermed måtte hjemmelaget forsvare seieren med bare 10 mann i de siste 30.

Slik stilte lagene:

Rosenborg: Hansen - Eggen Hedenstad, Reginiussen, Eyjolfsson, Konate - Zachariassen, Skjelbred, Konradsen - Holse, Islamovic, Adegbenro

Alanyaspor: Marafona - Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moubandje - Fatih, Salih, Davidson, Efecan - Bakasetas, Bareiro

Video med tillatelse fra VG+. Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Rosenborg sikret videre avansement i Europa med kun ti mann

Eliteserien
Fire tøffe kamper avgjør KBKs medaljeskjebne: – Cupfinaler for oss
18/10/2020 PÅ 11:28
Eliteserien
Hevder Horneland kan bli assistenttrener i Brann: – Et utrolig spennende grep
14/10/2020 PÅ 10:17