• Følg Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay. Sikre deg tilgang HER!
Dundalk - Molde: 1-2 (1-0).
Molde sikret tre poeng og seier i første gruppespillskamp torsdag, men det så ikke veldig lovende ut fra start for de blåkledde.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Det smakte godt med tre viktige poeng. Vi kom under og var ikke veldig bra i første omgang, men i andre omgang kjørte vi over dem. De fikk litt trykk på slutten, men det er naturlig når vi skal holde på ledelsen, sa matchvinner Ohi til TV 2.
Det var viktig at Norges eneste lag i Europa denne sesongen fikk en god start, for å være i rute med tanke på videre avensement. Men, det luktet ikke akkurat svidd av det norske laget i den første omgangen, og 10 minutter før hvilen havnet Molde ett mål bak.

Rotete start

Det ble ingen stor start på kampen for noen av lagene, men det var irene som kom best i gang.
Etter 24 spilte minutter lå ballen i nettet bak Andreas Linde, men dommeren syntes det hadde gått litt vel hardt for seg i feltet i forkant av scoringen, og hadde blåst frispark før ballen trillet over målstreken.
Dermed sto det fortsatt 0-0, etter en sjansefattig første halvdel av den første omgangen.
10 minutter senere var de hvitkledde frampå igjen. John Mountney sendte en crosser fra høyre, og Sean Murray brukte hodet til å sette ballen i mål. En lekker scoring, men ikke spesielt imponerende jobb av Moldes midtstoppere, som glapp i markeringen.

Sean Murray var helt alene da han stanget inn 1-0.

Foto: Eurosport

Bortelaget spilte seg til seks cornere i løpet av de første 45 minuttene, og det skapte et par vanskelige situasjoner for Dundalk-forsvaret, men hverken hjørnesparkene eller andre forsøk endte i scoring.
Erling Moe var tydelig frustrert på sidelinjen da lagene gikk til pause.

Scoring og straffespark

Utover i den andre omgangen så Molde, som kom fra seier mot serieleder Bodø/Glimt, ut til å ha funnet mer tilbake til seg selv.
– De nærmer seg scoring, i en kamp hvor Molde har vært svake, hvor de har slitt med å skape sjanser, sa TV2s ekspertkommentator Jesper Mathisen, da det var spilt om lag 10 minutter av den 2. omgangen.
Det skulle gå omtrent ti minutter til, men etter langt bedre spill og flere muligheter for laget fra rosenes by, kom utligningen.
Marcus Holmgren Pedersen la inn til Etzaz Hussain, som styrte ballen i mål på volley etter 64 minutter. Det sto 1-1 i Dublin.
Den siste halvtimen var det i stor grad Molde som styrte spillet, men det måtte et straffespark til for at de skulle klare å snu kampen.
Innbytter Erling Knudtzon ble felt innenfor ellevemeteren og Ohi Omoijuanfo satte ballen sikkert i mål fra krittmerket.
På overtid fikk hjemmelaget et par farlige dødballer og en stor mulighet, men de maktet ikke å utnytte sjansene.
Dermed kunne Molde feire tre poeng til slutt etter en rufsete start på gruppespillet.
Det samme kunne Arsenal, som noe overraskende ble liggende under 0-1 mot Rapid Wien i den andre gruppespillkampen, før de gjorde som Molde og snudde kampen.
Neste uke møter Molde Rapid Wien på hjemmebane.
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33