Det var nære på at Bodø/Glimt sjokkerte AC Milan og kunne ha sikret ekstraomganger ett minutt før slutt i torsdagens Europa League-kvalikkamp. Til tross for at det ikke ble avansement på Eliteserie-laget mener Eurosports ekspert Joacim Jonsson at markedsverdien på flere spillere har gått opp etter kveldens kamp.
– Jens Petter får sitt gjennombrudd i kveld. Han har vært god i Norge og god i Eliteserien. Men her får han vist at han er god på gress, god på bortebane, så i kveld får han gjennombruddet sitt, sier eksperten.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Hauge storspilte mot det italienske laget og sikret både scoring og var målgivende på Kasper Junkers scoring. I tillegg imponerte Patrick Berg.
– Patrick Berg er også majestetisk. De to heteste spillerne før kampen viser at de takler nivået på en større arena. Glimt kom ikke inn til gruppespillet, men markedsverdien på enkeltspillere har blitt høyere.
Den italienske avisen Calciomercato skriver etter kampen at «Hauge trollbinder på San Siro mot Milan». Avisen skriver også at han følges av klubber som Atalanta og Udinese i Italia, samt Leeds i Premier League.
– Er det klubber som har fulgt med på dem i dag?
– De har fulgt med tidligere, så er det sånn at mange klubber vil se dem på gress. Hauge var ok for U21, mens Berg ikke fikk spilletid på A-laget, men i kveld er de gode. De får et gjennombrudd på en større scene enn den nasjonale scenene. Så får vi se, jeg tror begge vil være å ta gull med Glimt, sier Jonsson.
Hauge bekreftet i slutten av juli på direkten at han takket nei til tilbudet fra Cercle Brügge, for å være i Norge å ta gull med Glimt. I tillegg var en Manchester United-speider på plass for å se Glimt mot Sandefjord i august. Jonsson er usikker på om noen av dem forlater klubben nå.
– De er så sammensveiset, jeg tror de vil være der å ta gullmedaljen, selv om de allerede har tatt den også. Men kommer det en seddelbunke de ikke kan takke nei til, så gjør de det. Man skal ikke bli for romantiske og være ut sesongen og miste sin livs mulighet.
– Hauge er to år yngre, det har litt mer å si, så markedsverdi er høyere, men begge to har vist at de er spillere som kan spille på en scene som er større.
Fikk du med deg denne?

Smiler over Manchester United-interesse: – Litt kjedelig at han så denne kampen

UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10