Målfest for Hareide og RBK – videre til tredje runde

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 17/09/2020 klokken 19:34 GMT+2

Rosenborg sikret seieren mot Ventspils og er dermed videre til tredje runde i Europa League-kvalifiseringen.

Rosenborg

Ventspils - Rosenborg: 1-5
Rosenborgs møte med Ventspils i den andre kvalifiseringskampen i Europa League var preget av sterk vind i starten av kampen, hvor Rosenborg måtte spille i motvind i første omgang.
Men med tre scoringer av Rosenborg i første omgang, to av Dino Islamovic og en av Anders Konradsen, pluss en scoring av Carlo Holse og en av Kristoffer Zachariasse i andre omgang, ble det til slutt en 5-1-seier til Eliteserie-laget.
Det vil si at Rosenborg er videre og møter Alanyaspor neste torsdag til tredje runde av Europa League-kvalifiseringen.
– Det var en god laginnsats under ekstremt vanskelige spilleforhold, masse vind og storm i kastene. Det gjorde det vanskelig for spillerne å spille fotball som vi ønsket, men etter en kalddusj tidlig så kommer vi mer inn i kampen, sier Rosenborg-trener Åge Hareide til Eurosport etter kampen.
En av målscorerne var Anders Konradsen, som lenge har slitt med en skade. I Eliteserie-kampen mot Strømsgodset var han tilbake. Da smakte det ekstra godt med en scoring i torsdagens kamp.
– Jeg har jo vært ute lenge, så det føles godt å få en restart. Det har vært en liten sjokkstart med to kamper relativt tett etter vi fikk ny trener, så det føles veldig godt å være tilbake, sier han til Eurosport.
– Jeg fikk et bra treff, og til tross for mye motvind snek den seg inn, hadde det vært et bedre nivå på keeper så hadde han nok tatt den, men jeg fikk et bra treff, legger han til.
Se høydepunktene her. Video med tillatelse fra VG+:

Se høydepunktene: Islamovic-dobbel da RBK sikret avansement

Straffe og annulering

Det ble en tung start for Rosenborg. Etter kun fire minutter var det Ventspils som tok ledelsen. Evgeny Kozlov fikk ballen forbi Vegard Eggen Hedenstad og satte den inn i RBK-målet bak Andre Hansen.
Men etter 13 minutter fikk Samuel Adegbenro straffespark etter å ha blitt sparket ned innenfor 16-meteren. Dino Islamovic var sikker fra straffemerket og utlignet for Rosenborg. Dermed var Eliteserie-laget tilbake i kampen.
Rosenborg økte ledelsen etter 37 minutter etter et lekkert skudd fra Anders Konradsen. Nesten stillestående smalt han til fra cirka 20 meter og sendte ballen i nettet.
Kort tid før pause kunne det stått tre mål til Rosenborg etter at Adegbenro satte inn scoringen, men målet ble annulert. Mulig det skulle stått 3-1 til RBK der. Men på overtid av første omgang fikk Rosenborg 3-1-scoringen. Carlo Holse slo inn til Islamovic som først prøvde hodet, men ballen gikk i en forsvarer og falt ned i føttene hans og han kunne dermed sette ballen mellom bena på Ventspils-keeperen. En fin måte å avslutte første omgang for RBK.

Rødt kort og nye RBK-scoringer

Etter 52 minutter ble Samuel Adegbenro liggende nede og det så ut som han hadde veldig vondt. Men han kom seg opp igjen og spilte videre. Ble byttet ut litt senere og holdt seg til lysken.
Timen var spilt da Ventspils-spiller Dmitrijs Litvinskis fikk rødt kort for hands. Carlo Holse tok frisparket. Han satte den lekkert nede til høyre og sørget for 4-1 til Rosenborg. Og etter 71 minutter var det Kristoffer Zachariassen som fikk avsluttet fra kort hold og satte inn 5-1.
Dermed avanserte Rosenborg og skal møte Alanyaspor neste torsdag til tredje runde av Europa League-kvalifiseringen.
– Det blir en tøffere kamp mot en motstander av høyere kaliber enn det vi møtte i dag. Nå skal vi først ta oss av Haugesund på søndagen, også vende fokus videre mot den kampen etter det, sier Konradsen.
Rosenborg ble trukket ut som hjemmelag, og etter regjeringens unntak fra covid-19-forskriften betyr det at kampen spilles på Lerkendal. Vinner de også den, skal de spille en fjerde og siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet. Også den runden spilles som en enkeltkamp, og kampen spilles 1. oktober. Trekningen foretas allerede fredag.
Men før den tid skal de møte Haugesund i Eliteserien søndag klokken 18.00. Kampen kan du se på Dplay.