Onsdag møtte Knutsen norsk presse i Milano sammen med spillerne Patrick Berg og Ulrik Saltnes. Da var den første treningen på gigantiske San Siro gjennomført.
Torsdag skal det spilles om avansement i europaligakvalifiseringen samme sted.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
– Jeg vil kalle det et historisk øyeblikk i Glimts historie. Vi møter et av de største lagene i Europa, kanskje det beste i denne turneringen. Det er en optimal test, en test av vår identitet og vår måte å spille fotball på, sa trener Knutsen på pressekonferansen.

Zlatan med tjuvtriks

Han fikk videre spørsmål om hvordan den svenske superstjernen Zlatan Ibrahimovic skal stoppes, dersom han kommer på banen torsdag.
– Han er en fantastisk fotballspiller, og han har hatt en fantastisk karriere. Han er fortsatt en meget god fotballspiller i en alder av nesten 39 år, og så har han noen tjuvtriks i boken. Du må være tøff mot ham og ikke la deg lure, sa Glimt-treneren.
Mandag scoret Zlatan begge målene da Milan slo Bologna 2-0 i Serie A. I tillegg spilte svensken også 90 minutter i europaligakvalifiseringsmøtet med irske Shamrock i forrige uke. Kanskje kan derfor veteranen få en hvil mot Glimt torsdag.
Ulrik Saltnes innrømmet på onsdagens pressekonferanse at det første møtet med gedigne San Siro var spesielt.
– Det meste av oppvarmingen gikk nok med til å kikke seg rundt, men etter hvert var det bare en fotballbane dette også, smilte han.

Høydepunkt

Glimt-profilen legger ikke skjul på at opplevelsen som venter rager høyt.
– Dette er et foreløpig høydepunkt for både spillerne og klubben på den reisen vi har begynt på. Så håper vi det blir et av mange høydepunkter, sa Saltnes.
Glimt-trener Knutsen håper spillerne klarer å ha lave skuldre inn mot kampen.
– Spillegruppen er fokusert og gleder seg. Det er kanskje det viktigste. Så handler det om å gå inn i kampen med en tro på at vi kan være konkurransedyktige på dette nivået, sa han.
Vinneren av torsdagens kamp er klar for den siste og avgjørende runden i kampen for plass i europaligaens gruppespill. Motstander blir enten tyrkiske Besiktas eller portugisiske Rio Ave.
(©NTB)
Sett denne?

Dommen over Gauseth-intervjuet, Zymer Bytyqi og Glimt på San Siro

UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54