Molde - Arsenal 0-3
Etter en pangstart i gruppespillet med seks av seks poeng, ble Molde filleristet av Arsenal borte i London.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Molde spilte riktignok en god førsteomgang og tok ledelsen ved Martin Ellingsen i den kampen, men utover i annenomgang skrudde Arsenal opp tempoet og vant til slutt 4-1.
På Aker Stadion skulle romsdalingene forsøke å holde løpet ut, men i stedet gjentok historien seg.
Til slutt vant Arsenal 3-0.

Stolt Molde-trener

Seieren til Arsenal gjør at de allerede er klare for utslagsrundene i Europa League. Annenplassen i gruppa kommer trolig til å stå mellom Molde og Rapid Wien.
– Det blir spennende. Vi får se hvordan kampen i Irland går. Vi må bare stå hele distansen. I utgangspunktet visste vi at det kunne bli sluttresultatet, oss mot Rapid Wien. Det blir et race helt inn, sa Molde-trener Erling Moe etter kampen.
Dundalk-Rapid Wien spilles etter Molde-kampen.
Molde gjorde nok en gang en god omgang mot Arsenal, men kollapset etter hvilen. Nicolas Pépé, Reiss Nelson og Folarin Balogun sørget for et 0-3-tap.
– Det har noe med motstanderen å gjøre. Det kan vi ikke ta fra dem. I store perioder er vi der vi skal være, men vi skaper ikke nok. Vi tør å bruke ballen, men så ser du kvaliteten i dem vi møter. Vi trenger å spille flere sånne kamper for å knekke koden. Det jeg er stolt av i dag, er at vi går utpå og gir det et skikkelig forsøk. Desverre er vi ikke gode nok til å klare det i dag, men det er sånt vi må ta med oss og lære fort av, sa Moe til Eurosport på spørsmål om de varierende omgangene.
Saken fortsetter under videoen.

Ønsker å se Molde-profilen i russisk fotball: – Passer han bra

– Et nøkkelpunkt i kampen

Arsenal skjøt ut av startblokkene, samtidig som Molde datt innover i egen sekstenmeter. Etter en beleiring rundt Molde-målet i åpningen, løftet romsdalingene seg.
Og etter kvarteret spilt fikk de alle sjansers mor.
Molde kombinerte fint rundt Arsenals sekstenmeter. Til slutt fikk Eirik Hestad banket inn ballen på tvers inn i boksen.
På bakerste stolpe skulle Sheriff Sinyan skli inn ledelsen på åpent mål, men midtstopperens avslutning gikk på keeper Rúnar Alex Rúnarsson som stod ved motsatt stolpe.
– Vi er avhengig av å score på de sjansene vi har. Det gjør også noe med dynamikken i kampen. Akkurat det var et nøkkelpunkt i kampen, sier Moe om missen.
Senere ropte Molde på straffe da Leke James' avslutning traff hånden til David Luiz, men dommeren vinket spillet videre.

Pépé-perle

Bortsett fra målene, var førsteomgangene på Emirates og Aker Stadion svært like. Spørsmålet var om Molde ville beholde gnisten i annenomgang på hjemmebane.
Dessverre fikk de en verst tenkelig start.
Bare et par minutter etter at Nicolas Pépé hadde dratt seg inn i banen og banket ballen i tverrliggeren, forsøkte han igjen.
Denne gangen limte han kula i krysset. En perle av mannen som sist helg ble utvist i Premier League mot Leeds.

Klinisk

Akkurat som i London fikk Mikel Artetas menn blod på tann så fort de fikk satt inn en scoring. Denne gangen tok det fem minutter før nummer to lå i nettmaskene bak Andreas Linde.
Joe Willock slo knallhardt inn foran mål. Der Sinyan bommet på en lignende sjanse for Molde i førsteomgang, gjorde Reiss Nelson ingen feil da han løp inn 2-0-målet.
– På det første målet glipper det på bakre stolpe (Birk Risa), og på det andre målet blir det veldig åpent, sa Moe om målene.
Etter hvert viste Arsenal at det var klasseforskjell mellom lagene.
Når Folarin Balogun ble byttet inn i det 82. minutt, brukte han bare minuttet på å sette inn 3-0.
Det ble også sluttresultatet.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 KLOKKEN 18:10