Det bekrefter Molde-direktør Ole Erik Stavrum til Eurosport tirsdag.
– Vi må ta en avgjørelse på det i løpet av denne uken. Vi sonderer jo om det fremdeles er muligheter. Det er jo en veldig spesiell måte å arrangere en kamp på dette med å spille Europacup under UEFA-protokollen vi lever under, sier Stavrum til Eurosport.
UEFA Europa League
Klar beskjed fra Moe: – Regelen er utdatert
18/03/2021 KLOKKEN 06:26
Forrige uke kom beskjeden om at klubben måtte flytte hjemmekampen (18. februar) etter at statsminister Erna Solberg onsdag opplyste at utenlandske idrettsutøvere ikke slipper inn i Norge de to neste ukene.
Likevel øyner man altså fortsatt muligheten for å få spilt det første oppgjøret i rosenes by.
– Vi mener det er en trygg og god måte å arrangere kamp på. Det er ikke noe lokal smitte her heller, så både sportslig og smittevernsmessig mener vi det er forsvarslig å spille kampen her. Vi er naturligvis veldig opptatt av dette med smittevern, og jeg hadde jo ikke sagt dette om jeg ikke var trygg på løsningen. Vi var ute i Europa flere ganger i fjor og vet hvordan det blir gjennomført. Å spille kamp her nå har jeg ingen betenkeligheter med, sier Stavrum.
– Så du er sterk i troen med tanke på å få spilt kampen på Aker Stadion?
– Jeg vet ikke om jeg er sterk i troen... vi ønsker jo å innrette oss etter reglementet. Vi skal jo ikke sette folk i fare, så vi innretter oss etter de beskjedene vi får.
– Men vi mener jo at det kan arrangeres kamp her i Molde i forhold til de protokollene som er hos UEFA, fortsetter Stavrum.
Tirsdag ble det klart at alle treningskamper i inneværende uke som involverer Eliteserie-lag anbefales å avlyses – med unntak av Molde.
– For vår del er det en nødvendighet å gjennomføre et par kamper før vi skal ut i Europa, både av på grunn av at spillerne ikke er i kampmodus/seriespill og konkurransemessig. Jeg er glad for at unntaket har blitt gitt, både sportslig og helsemessig. Det hadde vært vanskelig å sendt ut spillerne i to tøffe kamper mot Hoffenheim uten noe kamptrening i beina. Skademessig hadde også dette vært veldig ugunstig, sier Stavrum.
Forrige uke spilte Molde årets første treningskamp mot Brattvåg. Se høydepunktene her:

Hestad-perle da Molde vant årets første kamp

UEFA Europa League
Molde-tap etter tabber og utvisning: – Frustrerende
11/03/2021 KLOKKEN 21:50
UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
26/02/2021 KLOKKEN 14:47