Populære sporter
All sport
Vis alt

Har ikke gitt opp Europa League-kamp på norsk jord

Espen Blaker

Oppdatert 02/02/2021 klokken 12:23 GMT+1

Molde øyner fortsatt et håp om å få spilt hjemmekampen mot Hoffenheim på Aker Stadion.

Arsenal's English striker Eddie Nketiah (C) plays the ball during the UEFA Europa League group B football match Molde v Arsenal in Molde

Foto: Getty Images

Det bekrefter Molde-direktør Ole Erik Stavrum til Eurosport tirsdag.
– Vi må ta en avgjørelse på det i løpet av denne uken. Vi sonderer jo om det fremdeles er muligheter. Det er jo en veldig spesiell måte å arrangere en kamp på dette med å spille Europacup under UEFA-protokollen vi lever under, sier Stavrum til Eurosport.
Forrige uke kom beskjeden om at klubben måtte flytte hjemmekampen (18. februar) etter at statsminister Erna Solberg onsdag opplyste at utenlandske idrettsutøvere ikke slipper inn i Norge de to neste ukene.
Likevel øyner man altså fortsatt muligheten for å få spilt det første oppgjøret i rosenes by.
– Vi mener det er en trygg og god måte å arrangere kamp på. Det er ikke noe lokal smitte her heller, så både sportslig og smittevernsmessig mener vi det er forsvarslig å spille kampen her. Vi er naturligvis veldig opptatt av dette med smittevern, og jeg hadde jo ikke sagt dette om jeg ikke var trygg på løsningen. Vi var ute i Europa flere ganger i fjor og vet hvordan det blir gjennomført. Å spille kamp her nå har jeg ingen betenkeligheter med, sier Stavrum.
– Så du er sterk i troen med tanke på å få spilt kampen på Aker Stadion?
– Jeg vet ikke om jeg er sterk i troen... vi ønsker jo å innrette oss etter reglementet. Vi skal jo ikke sette folk i fare, så vi innretter oss etter de beskjedene vi får.
– Men vi mener jo at det kan arrangeres kamp her i Molde i forhold til de protokollene som er hos UEFA, fortsetter Stavrum.
– For vår del er det en nødvendighet å gjennomføre et par kamper før vi skal ut i Europa, både av på grunn av at spillerne ikke er i kampmodus/seriespill og konkurransemessig. Jeg er glad for at unntaket har blitt gitt, både sportslig og helsemessig. Det hadde vært vanskelig å sendt ut spillerne i to tøffe kamper mot Hoffenheim uten noe kamptrening i beina. Skademessig hadde også dette vært veldig ugunstig, sier Stavrum.
Forrige uke spilte Molde årets første treningskamp mot Brattvåg. Se høydepunktene her:
picture

Hestad-perle da Molde vant årets første kamp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame