Oppdatert 24/09/2020 klokken 23:08 GMT+2

Bodø/Glimt fikk en drømmestart mot AC Milan, men Milan ble til slutt for sterke. Dermed er Glimt ute av Europa League-kvalifiseringen.

Milan - Glimt

• Se Bodø/Glimt - Vålerenga søndag 27. september kl. 20.30 på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
AC Milan - Bodø/Glimt: 3-2
Etter å ha slått både Kauno Zalgiris og Zalgiris Villnius i de to første kvalifiseringeskampene til Europa League, var det italiensk motstand i AC Milan som var neste hinder for Bodø/Glimt. Tidligere på dagen ble det også klart at oppgjøret kom til å gå uten Zlatan som testet positivt for korona.
Glimt startet med å sjokkere det italienske laget etter bare 14 minutter da Kasper Junker smalt inn ledelsen. Det ble også scoring av Jens Petter Hauge, men det holdt ikke til avansement i Europa League-kvalifiseringen og Glimt tapte 3-2.
Dermed er Glimts Europa-prosjekt slutt for denne sesongen. Men Eurosports ekspert Joacim Jonsson var imponert over Glimt.
– Sett over hele kampen så er Milan bedre enn Glimt, det er ikke noe urettferdig. De er det beste laget. Men for en kamp Glimt byr opp til. Og de burde jo ta med seg ekstraomganger, men Saltnes brenner skuddet på slutten der. Men det var imponerende. Glimt viser det de har vist i Eliteserien, og at de tidvis klarer å hamle opp med Milan, sier Jonsson.
– De har vist at det de driver med er riktig og at man er i dag Norges klart beste lag, legger han til.

Drømmestart

Etter 14 minutter fikk Glimt drømmestarten. Jens Petter Hauge dro med seg ballen mot Milan-målet. Han slo ballen inn hvor Kasper Junker ventet og kunne bare legge ballen lekkert i mål.
Men gleden var kortvarig for Milan slo umiddelbart tilbake. Bare to minutter senere utlignet Milan ved Hakan Çalhanoğlu.
Da halvtimen var spilt økte hjemmelaget ledelsen etter et fantastisk angrep av Milan som endte i scoring av Lorenzo Colombo. Dermed lå Glimt under og måtte score for å henge med i kampen. Men slik stod det seg også til pause.

Matchvinner-redning

I andre omgang startet Milan best og etter 50 minutter satte Çalhanoğlu inn kveldens andre mål for hjemmelaget.
Men fem minutter senere tente Jens Petter Hauge håpet igjen. Han smalt til fra rundt 20 meter og ballen suste i mål. Glimt var med i kampen igjen!
Milan kunne ha ledet 4-2, men scoringen til Maldini ble blåst av for offside. Milan fikk også en mulighet etter 79 minutter, men Brede Moe sikret en matchvinner-redning da han skled inn og reddet på streken.
Med ett minutt igjen kom Jens Petter Hauge på et løp og fikk lagt inn ballen rett foran mål til Ulrik Saltnes. Der kunne han ha satt inn utligningen, men skuddet gikk langt over mål.
Dermed var kampen over og Europa-eventyret til Glimt var over.