Europa-eventyret over for Viking

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 17/09/2020 klokken 23:09 GMT+2

Viking klarte ikke hamle opp med Aberdeen og røk ut av Europa League-kvalifiseringen i den andre runden.

Iven austbø

Viking - Aberdeen: 0-2
For Viking var det Aberdeen som ventet i den andre kvalifiseringsrunden til Europa League.
Første omgang startet jevnt, men Viking fikk seg en kalddusj minuttet før pause, da Aberdeen satte inn sin første scoring. Både Ylldren Ibrahimaj, Veton Berisha og Zymer Bytyqi hadde store muligheter som burde ha gitt mål, men Viking måtte gå målløse av banen.
Etter 78 minutter la gjestene på til 2-0, noe som også ble sluttresultatet. Vikings Europa-eventyr er dermed over for i år.

Lå under

Før kampen meldte Aftenbladet at Kristoffer Løkberg ikke var med i troppen på grunn av et brudd i en finger han pådro seg under onsdagens trening.
Det så ut til å bli 0-0 i første omgang, men etter 44 minutter spilt satte Aberdeen inn kampens første mål. Ross McCrorie smalt ballen i nettet og sikret ledelsen til gjestene. Så ut som det stod noen Aberdeen-spillere i offside, dommerne pratet sammen, men besluttet å la målet stå.
Dermed lå Viking under til pause.

Viking-sjanser

Veton Berisha var ikke langt unna å utligne kort tid etter pausen og gi hjemmelaget en god start på andre omgang, men skuddet gikk rett utenfor målet. Eliteserie-laget hadde også flere større sjanser, men klarte ikke omsette dem til mål.
Med knappe kvarteret igjen av kampen ble vondt til verre for Viking. Corneret fra Ryan Hedges gikk over Iven Austbø og inn i mål. Dermed stod det 2-0 til gjesten og oppgaven til Viking ble enda vanskeligere.
Flere mål ble det ikke og Aberdeen vant 2-0 over Viking. Dermed ble det stopp for Viking i den andre runden i Europa League-kvalifiseringen.
Tidligere på torsdag gikk både Rosenborg og Bodø/Glimt videre etter at de vant sine kamper i andre runde.
Neste kamp for klubben er Eliteserie-kampen mot Aalesund søndag 20. september klokken 18.00. Kampen kan du se på Dplay.