• Søndag er det duket for derby på nordmøre når Molde tar i mot Kristiansund på Aker stadion. Se kampen fra klokken 18:00 på Eurosport Norge og Dplay – sikre deg tilgang her!
Arsenal - Molde 4-1
Ifølge den engelske kanalen Sky Sports, har aldri et norsk lag kommet seirende ut av et møte med en engelsk klubb på bortebane. Molde hadde derfor alle tiders mulighet til å vise seg fram på den internasjonale scenen, da Erling Moes gutter gjestet Emirates stadium torsdag kveld.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Og moldenserne viste seg virkelig fram på det finkjemmede gresset i nord-London.
Til tross for at Martin Ellingsen sendte Molde i føringen etter halvspilt omgang, var det – dessverre for Molde sin del – flere blåkledde som noterte seg på scoringslisten. Dessverre på feil liste, for med to selvmål av henholdsvis Kristoffer Haugen og innbytter Sheriff Sinyan, ble det til slutt for tøft for Erling Moe og hans mannskap.
– Det er et meget habilt, godt lag vi møter i dag. Du merker at dette er gode spillere. Vi må ta lærdom og luke bort de feilene vi gjør, men vi kan ta med oss mye fra denne kampen her, sa Molde-trener Erling Moe på den digitale pressekonferansen etter kampslutt.

Ellingsen-kanon

For å ta det første først, så tok det ikke mer enn 21 minutter før det virkelig smalt på den strøkne gressmatten i London.
Martin Ellingsen har vært en åpenbaring for Molde i de siste kampene, og etter drøye halvspilt første omgang sendte 25-åringen fra Elverum sjokkbølger gjennom hele den nordlige delen av London. Arsenal slet med å spille seg ut bakfra, noe som resulterte i en lang ball fra den tyske keeperen Bernd Leno.
Etter en duell sentralt i banen, snappet tidligere Cardiff-spiller Magnus Wolff Eikrem ballen og sendte den videre til Martin Ellingsen. Fra drøye tjue meter fyrte Moldes nummer 11 avgårde et godt plassert skudd i motsatt ende av målet til den tyske burvokteren og sendte dermed gjestene fra Rosenes by i ledelsen.
– Godt å se at vi klarer å diske opp slike prestasjoner på en slik scene. Det er med på å gi et bilde på den første omgangen, en omgang jeg synes vi gjennomfører på en fin måte, fortalte Erling Moe etter kampen.
Martin Ellingsen har vært som en potet å regne for Erling Moe denne sesongen. Før Sheriff Sinyan ble hentet til Aker stadion, vikarierte Ellingsen som stopper i en rekke kamper i sommer.
Det har vært sterk konkurranse fra Fredrik Aursnes og Etzaz Hussain i den dype midtbaneposisjonen, og Ellingsen har derfor også fått prøve seg enda høyere opp i banen. Mot Arsen bekledde Elverum-gutten høyre kantposisjon – en rolle han tilsynelatende trivdes meget godt i.

To selvmål

Kun få minutter før pause kunne det se ut til at Arsenal fikk lønn for strevet, for Andreas Linde måtte omsider hente ballen ut av nettet. Linjedommeren ville det annerledes, for mannen med flagget annullerte scoringen - en avgjørelse som på reprisen ikke så riktig ut.
Kun sekunder senere satt den for det hardt kjempende hjemmelaget. Denne gangen var en uheldig Kristoffer Haugen sist borti ballen etter å ha snublet innenfor sekstenmeteren, og kula trillet dermed over streken og ga Arsenal et aldri så lite pusterom inn i garderoben.
I tillegg til scoringen like før pause, møtte Molde på nye utfordringer da Stian Gregersen var nødt til å byttes ut til pause. Det er enda uvvist hva som skjedde med den ferske landslagsstopperen, men mye tyder på at byttet skyldtes en skade – noe som er dårlig nytt for både de helblå fra Møre og Romsdal og for det norske landslaget.
Kristoffer Haugen skulle ikke bli den eneste Molde-spilleren som scoret selvmål, for etter en drøy times spill var det innbytter Sheriff Sinyan – som kom inn for Stian Gregersen – som var sist på ballen før Arsenal kunne notere seg for nok en scoring i målprotokollen.

– Kampene kommer tett

Arsenals tredje kom fra Nicolas Pepe drøye tjue minutter før slutt, før også Joseph Willock noterte seg på scoringslisten. 4-1 gir Arsenal tre nye poeng, og Mikel Arteta har dermed full pott etter tre spilte kamper i Europa League-gruppespillet.
Med et tett kampprogram og mye reising for Molde-spillerne, innrømmer Erling Moe at det er travle dager for den helblå gjengen.
– Kampene kommer tett, det gjør de, men dette er vi nødt til å like for å være med på dette. Det går fort fra torsdag til søndag, ingen tvil om det, sa Molde-sjefen etter kampslutt i London.
UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51