– Styrkene deres som lag, er at de jobber veldig hardt. De er sterke fysisk og godt organiserte. De er sterke defensivt når de legger seg i etablert forsvar. De har noen kreative spillere som er farlige på den siste tredjedelen. Og er en ekte trussel på dødballer.
Det svarte Arsenal-manager Mikel Arteta på Eurosport.nos spørsmål om hva han ser på som Moldes styrker og svakheter. Spanjolen stilte opp på en webkonferanse dagen før London-klubben tar imot Molde i Europa League-gruppespillet torsdag kveld.
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
– Akkurat nå er det tett i toppen av gruppa. Vi begge vant de to første kampene, så det er nok den vanskeligste kampen vi har spilt hittil i turneringen, fortsatte manageren i sitt svar.
Saken fortsetter under videoen.

Derfor mener han kompisen burde fått landslagsplass

– Mye kan forandre seg

Ikke overraskende leder Arsenal Gruppe B. Men Molde har også åpnet med full pott. Før lagene møtes torsdag, er det bare målforskjellen som skiller lagene.
Rapid Wien og Dundalk, de to andre lagene i gruppen, har begge tapt mot Arsenal og Molde, før de nå møter hverandre.
– Ser du på Arsenal og Molde som favoritter til å gå videre?
– Det vet jeg ikke. Vi har bare spilt to kamper, mye kan fortsatt forandre seg. Men vi spiller hjemme. Vi har muligheten til å rykke ifra. Vi ønsker å avslutte på toppen av gruppa og komme oss videre fra gruppespillet så fort som mulig. For å gjøre det, må vi slå dem i morgen, sa Arteta.

Ikke diskutert med Solskjær

Tidligere denne uken varslet Molde-leiren i et intervju med VG at de håpet å få noen tips fra Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær før oppgjøret.
Så spørs det om det hjelper, det var tross alt Artetas Arsenal som gikk ut seirende med 1-0-seier borte på Old Trafford forrige helg.
Arteta kunne røpe overfor VG at de to managerne ikke snakket om Molde-kampen.
– Nei, jeg snakket ikke med ham. Før slike kamper har du ikke mye tid til å snakke sammen. Og det er umulig å snakke om den neste motstanderen, sier Arteta.
Saken fortsetter under videoen.

Disse Brann-spillerne mener Bernt Hulsker er gode nok for gull i 2021

Kom med gratulasjon til Norge

Avslutningsvis roset han hvordan det jobbes med talentutvkling i Norge. Tidligere har spanjolen kommet med lovord om Sander Berge. I tillegg finner man en talentfull, norsk unggutt i Arsenals ungdomssystem, George Lewis (20) fra Tromsø.
– Når du ser at disse talentene kommer opp stadig vekk, er det sjelden tilfeldig. Mye bra er blitt gjort de siste årene. Jeg har hørt at det er blitt gjort store endringer i akademiene, på landslagene og i fasiliteter rundt omkring i landet, sa Arteta.
– Jeg tror også ligaen er mer konkurransedyktig nå, noe som fører til at det kommer opp flere kvalitetsspillere som kan spille i forskjellige ligaer ute i Europa. Gratulerer til dem, for de gjør en veldig god jobb, avsluttet spanjolen.
Sett denne?

Fra løkka til proffliv sammen: – Vi trente aldri hardest

Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29
Eliteserien
Kan gå glipp av oppgjøret mot Molde
21/10/2021 PÅ 11:33