Bodø/Glimt - Besiktas, 16. september 2004. En historisk dag for Runar Berg, Stig Johansen, Cato Hansen og de andre Glimt-spillerne. Kampen mellom den tyrkiske storklubben og det nordnorske «superlaget» på Aspmyra endte 1-1, etter at Runar Berg først hadde sendt hjemmelaget i ledelsen – før Ahmed Hassan sørget for uavgjort før det avgjørende møtet i Tyrkia.
Med en ung John Carew fra start for Besiktas, ble klubben fra Istanbul for sterke. Besiktas vant 1-0 i den tyrkiske storbyen, og avsluttet dermed Europa-eventyret for Bodø/Glimt.
UEFA Europa League
Klar beskjed fra Moe: – Regelen er utdatert
18/03/2021 PÅ 06:26
Saken fortsetter under:

Jakter suksess i Europa: – En av grunnene til at jeg ble værende i Glimt

Vil gå i onkel Runars fotspor

16 år har gått siden Runar Berg satt inn ledermålet på Aspmyra, og på torsdag kan en ny Berg plukke opp Europa-hansken for de helgule.
– Jeg må jo prøve å gå i Runars fotspor. Det hadde vært artig med et mål i Europa for Glimt, sier nevø Patrick Berg før møtet med litauske Kauno Zalgiris.
Onkel Runar, pappa Ørjan og bestefar Harald er fortsatt fast inventar på stadion. Ørjan Berg er daglig leder i barne- og ungdomsavdelingen, og har sett utviklingen til sønnen Patrick på nært hold – helt siden han som guttunge tok steget inn på Aspmyra for første gang. Nå venter altså Europa for den vaskeekte Bodø-gutten.
– Det blir selvfølgelig veldig gøy. En kamp i Europa er det ikke så mange som har vært med på, så det blir artig. Det blir spennende å se hva vi kan vente oss, for vi vet ikke så mye om motstanderen enda, innrømmer landslagsklare Berg, som forklarer at de skal analysere det litauske laget de neste dagene.
Patrick Berg ble mandag tatt ut på det norske a-landslaget. Dette sa han til Eurosport etter at han hadde fått beskjeden – saken fortsetter under videoen.

Visste ingenting før uttaket: – Et stolt øyeblikk

– Artig utfordring

I likhet med Patrick Berg, er også Jens Petter Hauge brennhet om dagen. Den lynraske venstrekanten står med ti nettkjenninger og seks målgivende pasninger i Eliteserien, og i storseieren over Start sist runde slo U21-landslagsspilleren til med to scoringer i kampen som til slutt endte hele 6-0.
– Vi fikk en veldig god gjennomkjøring mot Start, og vi ser virkelig fram til kampen på torsdag, sier Hauge til Eurosport.
– Det blir helt klart en artig utfordring. Vi vet lite om laget og vi er egentlig ganske spente på hvordan de er, men vi er klare for kampen, legger 20-åringen til.
Litauske Kauno Zalgiris kommer til Aspmyra etter å vunnet de tre siste kampene i den hjemlige ligaen. I 2019 endte Kauno Zalgiris på fjerdeplass i A Lyga.
Saken fortsetter under:

– Vi skal vise at vi kan måle krefter mot gode lag i Europa

Fokus på identiteten i Europa

Trener Kjetil Knutsen kom til klubben i 2017 med en klar ambisjon om å ta Bodø/Glimt til nye høyder. Sammen med Patrick Berg, Jens Petter Hauge og resten av Glimt-laget har bergenseren tatt Nordlands største klubb fra OBOS-ligaen i 2017 til Europa og Eliteserie-toppen i 2020.
Nå ønsker årets trener i fjor å sette sitt helgule stempel på den europeiske scenen.
– Vi skal være godt forberedt på hva motstanderen kommer med, men det er først og fremst vår identitet i Europa som skal stå i fokus, fastslår Knutsen til Eurosport.
Mandag ble det klart at den norske landslagsledelsen har funnet plass til Patrick Berg i a-landslagstroppen til kampene mot Østerrike og Nord-Irland i Nations League. I tillegg til at Jens Petter Hauge og Fredrik Andre Bjørkan er tatt ut i U21-troppen. Torsdag får Glimt som lag prøve seg på den europeiske scenen.
– Nå får flere av enkelspillerne i Glimt mulighet til å prøve seg internasjonalt, og i tillegg til at vi på torsdag får testet oss som et lag ute i Europa. Det er veldig bra for hele klubben, sier Knutsen.
Sett denne?

Tredjegenerasjon Berg på landslaget – se pressekonferansen fra Aspmyra her

UEFA Europa League
Molde-tap etter tabber og utvisning: – Frustrerende
11/03/2021 PÅ 21:50
UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
26/02/2021 PÅ 14:47