Til tross for å ha spilt ball i hatt med nordirske Cliftonville, var ikke Haugesund-trener Grindhaug spesielt fornøyd med kampen.
– Selve kampen blir urytmisk og dårlig relasjonelt for vår del. Det er mye å gå på, sa Grindhaug til radio102 etter kampslutt forrige torsdag.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Siden avansementet til 2. kvalifiseringsrunde ble klart, har 46-åringen brukt tiden på å studere den østerrikske motstanderen. Rogalendingene skal ikke aksjon i eliteserien igjen før 4. august.
– Sturm Graz er selvsagt favoritter, men vårt mål er å ta oss videre til 3. kvalifiseringsrunde. Vi må i så fall opp mange hakk fra det vi leverte mot Cliftonville, men klarer vi det har vi muligheten også mot Sturm Graz. De kommer fra en svak sesong til de å være, har byttet trener, er i oppkjøring til sesongstart og er nok usikre på hvor de står før møtene med oss. Det håper vi å utnytte, sier Haugesund-treneren til klubbens hjemmeside.
Sturm Graz kom på femteplass i den østerrikske ligaen forrige sesong, men kvalifiserte seg rett til den tredje runden i europaligaen gjennom å vinne kvalifiseringen i Østerrike på bortemålsregelen etter 2-2 mot Rapid Wien.
Haugesund spilte til tider god fotball og tok seg videre i europaligaen med 5-1-seier hjemme over Cliftonville, og 6-1 sammenlagt. Grindhaug var klar på at flere av målene kom som følge av gode enkeltmannsprestasjoner.
– Vi tar alltid høyde for motstanderen og hva de har å komme med, men skal vi ta oss videre er det kvaliteten på vår egen prestasjon som blir avgjørende. Det betyr at vi først og fremst må fokusere på å spille god «FKH-fotball», ha masse energi og entusiasme og være taktisk smarte. Klarer vi det er vi en håndfull for de fleste – også for klubber fra Sentral-Europa, avrunder Grindhaug.
Hvis Haugesund kommer seirende ut av oppgjørene med Sturm Graz, vil vinneren av PSV Eindhoven og Bern bli neste motstander.
(©NTB)
Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
Eliteserien
Bakenga-erstatter med hat-trick mot Haugesund
15/08/2021 PÅ 18:11